Robbie Rogers (Foto: Petr David Josek/AP)
Robbie Rogers (Foto: Petr David Josek/AP)

Amerikansk landslagsspiller står frem som homofil - legger opp

– Hemmeligheten min er borte. Jeg er en fri mann, sier Robbie Rogers.

Den amerikanske landslagsspilleren og tidligere Leeds-spilleren Robbie Rogers sto fredag frem som homofil på sin egen blogg. Samtidig annonserte han at han gir seg med fotball i en alder av bare 25 år.

– Ting er aldri som de virker som... Hele livet mitt har jeg følt at jeg var annerledes. Annerledes enn mine likemenn. Annerledes enn min familie. I dagens samfunn er det å være annerledes noe som gjør det modig. For å overkomme din frykt må du være sterk og ha troen, skriver han.

Les også: LLH-leder: – Mange norske toppidrettsutøvere tør ikke stå frem

Les hele blogginnlegget nederst i saken!

Forlot Leeds forrige måned
– De siste 25 årene har jeg vært redd. Redd for å vise hvem jeg virkelig er, på grunn av frykt. Frykten for at fordømmelse og avvisning ville hindre meg i å nå min mål og mine drømmer. Drømmen om å spille i VM og OL. Drømmen om å gjøre min familie stolt. Hva er livet uten slike drømmer? Kan jeg leve et liv uten dem? Spør Rogers.

25-åringen fra California spilte inntil nylig for den engelske Championship-klubben Leeds, men forlot klubben etter en rekke skadeproblemer forrige måned. Da hadde han vært på utlån til League One-klubben Stevenage i et halvt år. Rogers kom til Leeds fra MLS-klubben Columbus Crew i 2011.

Midtbanespilleren endte med 18 a-landskamper for USA og var med i troppen Gold Cup i 2011 og OL i 2008.

Rogers planlegger nå en karrière innen mediebransjen.

Les også: – Hvor faen er alle andre homofile?

– Ingen vil komme ut av skapet
Rogers er dermed en av få profesjonelle fotballspillere som har kommet ut av skapet. Svenske Anton Hysén er en av dem. Det har likevel vært en mer positiv holdning til homofili i fotballen den siste tiden.

Forrige måned stilte West Ham-stjernen Matt Jarvis opp på forsiden til homsebladet Attitude, og fulgte dermed i fotsporene til David Beckham og Freddie Ljungberg.

Jarvis selv er ikke homofil, men uttalte at han mener homofile fotballspillere bør kunne komme ut av skapet.

Lederen i den britiske spilleforeningen, Clark Carlisle, uttalte i fjor at han hadde vært i samtaler med åtte homofile fotballproffer, men at ingen av disse ville stå frem.

Les også:Blatter ber om unnskyldning for homospøk
Les også: Homoskandale rulles opp i tysk fotball

Artikkelen fortsetter under!

Stevenage's Robbie Rogers (Foto: Tim
  Hales/Pa Photos)
Stevenage's Robbie Rogers (Foto: Tim Hales/Pa Photos)

Dette skrev Rogers da han sto frem som homofil:

Det neste kapittelet...

«Ting er aldri som de virker som... Hele livet mitt har jeg følt at jeg var annerledes. Annerledes enn mine likemenn. Annerledes enn min familie. I dagens samfunn er det å være annerledes noe som gjør det modig. For å overkomme din frykt må du være sterk og ha troen.

De siste 25 årene har jeg vært redd. Redd for å vise hvem jeg virkelig er, på grunn av frykt. Frykten for at fordømmelse og avvisning ville hindre meg i å nå min mål og mine drømmer.

Drømmen om å spille i VM og OL. Drømmen om å gjøre min familie stolt. Hva er livet uten slike drømmer? Kan jeg leve et liv uten dem?

Livet er kun fullendt når dine kjære kjenner deg. Når de kjenner dine virkelige følelser. Når de vet hvem du er og hvem du elsker. Livet er enkelt når hemmeligheten din er borte. Det fjerner smerten som ligger på lur i magen når du går på jobb, smerten man får når man unnviker spørsmålene og ikke minst smerten ved å skjule en slik dyp hemmelighet.

Hemmeligheter kan sørge for så mye skade på innsiden. Folk elsker å snakke om ærlighet, hvordan ærlighet er så enkelt og greit. Prøv og forklar dine kjære etter 25 år at du er homofil. Prøv og overbevis deg selv om at din skaper har det mest vidunderlige formål for deg, selv om du ble opplært til noe annet.

Jeg har alltid trodd jeg kunne skjule denne hemmeligheten. Fotballen var min virkelighetsflukt, min mening, min identitet. Fotballen skjulte min hemmelighet, og ga meg mer glede enn jeg noen gang hadde trodd. Jeg vil alltid være takknemlig over min karrière. Jeg vil huske Beijing, MLS Cup og de fleste av mine lagkamerater. Jeg vil aldri glemme det vennene jeg har fått på veien, og de vennene som støttet meg da de fikk vite min hemmelighet.

Nå er tiden inne for å tre til siden. Det er på tide å bli kjent med meg selv utenfor fotballen. Det er nå klokken ett om natten i London, og i det jeg skriver dette kunne jeg ikke vært mer fornøyd med beslutningen min. Livet er så fullt av vidunderlige ting. Jeg innså at jeg bare kunne nyte resten av mitt live dersom jeg var ærlig. Ærlighet er noe dritt, men gjør livet så enkelt og tydelig. Hemmeligheten min er borte, jeg er en fri mann og jeg kan komme meg videre i livet mitt på det vis min skaper hadde påtenkt.»