Berger tok Norge til stafettgull

VM-dronning Tora Berger hentet hjem stafettgullet for Norge i skiskytter-VM fredag. Det var hennes fjerde gull i mesterskapet.

Dermed er medaljesamlingen komplett for Berger. Stafettgullet var det eneste hun manglet, men fredag kom det endelig. Det var Norges første stafettgull i VM på kvinnesiden siden 2004.

Ukraina tok sølvet, slått med 7 sekunder, mens Italia tok en overraskende bronse, 11,7 sekunder bak.

Det så lenge mørkt ut for Norge på stafetten, men som vanlig var Berger sterk på ankeretappen. Hun startet 38,6 sekunder bak Tyskland, men med svært god skyting og fullt hus på første standplass sørget Berger for en spennende avslutning. I sporet hentet hun inn avstanden opp til trioen Ukraina, Tyskland og Italia. Det ble én bom på siste standplass, men det stoppet ikke verdens beste kvinnelige skiskytter.

Hilde Fenne fikk det tøft som tidenes yngste kvinnelige stafettløper for Norge i mesterskap. 19-åringen måtte bruke to ekstraskudd på liggende skyting, men måtte tåle en strafferunde etter totalt fire bom på stående. Norge var dermed på 17.-plass og 57,3 sekunder bak ved første veksling.

Som toer på stafetten taklet Ann Kristin Aafedt Flatland presset og skjøt fullt hus på første standplass. Like godt gikk det ikke på stående og hun måtte ty til to ekstraskudd. (©NTB)