zigic (Foto: Dave Howarth)
zigic (Foto: Dave Howarth)

Slakter egen stjernespiss: – Den verste treningsøkten jeg har sett fra en profesjonell fotballspiller

Nikola Zigic slaktes av manageren.

– Jeg er en ærlig mann, og jeg er nødt til å være ærlig med alle, sier Birmingham-manager Lee Clark.

Det er det kanskje ikke alle som setter pris, i alle fall ikke stjernespissen Nikola Zigic, som får passet påskrevet tilgangs fordi Clark er misfornøyd med hans innsats på trening.

Les også: Disse kjemper om toppscorertittelen i de største ligaene
Les også: Nedrykkstruede Wolves får hardtslående støtte fra Mike Tyson

– Følte avsky
– Jeg var vitne til den verste treningsøkten jeg har sett fra en profesjonell fotballspiller på torsdag, sier Clark, som egentlig hadde tenkt å bruke serberen fra start i Championship-oppgjøret mot Watford lørdag.

Nå har bestemt seg for at han ikke kommer til å bruke Zigic fra start, selv om det egentlig var planen.

– Vi gjorde det forberedende arbeidet til Watford-kampen, og han var på laget. Da jeg gikk fra feltet følte jeg avsky, sier Clark til Birmingham Mail.

Les også: Wolves-kapteinen med stikk til Ståle Solbakken

– Fansen fortjener mer
Zigic ankom Birmingham da klubben fremdeles var i Premier League, og tjener ifølge lokalavisen rundt 475 000 kroner i uken. Klubben har forsøkt å bli kvitt den store serberen i fire overgangsvinduet på rad, uten å lykkes.

– Jeg må si dette til fansen før kampen, fordi det vil bli oppstyr i sosiale medier over dette. Jeg vet han er ganske populær. Men til syvende og sist er han en kar som tjener veldig godt, og du må gjøre det fortjent til det. Og det han disket opp med i går var det verste jeg noen gang har sett siden jeg sluttet på skolen som 16-åring og ble profesjonell fotballspiller. Og det er ikke den første gangen, dette har ligget i kortene, freser Clark.

– Om han er sint fordi han ikke har startet nok kamper de siste ukene, så kan det være godt poeng. Men betyr det at man bare skal slutt å forsøke? Jeg mener fansen fortjener mer enn det, og jeg mener denne fotballklubben fortjener mer enn det, fortsetter han.

Birmingham har slitt sportslig og økonomisk de siste årene. Klubben ligger i skrivende stund på 16. plass i Championship.