Marit Bjørgen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Bjørgen åpner for å gi seg etter Sotsji-OL

– Hvis motivasjonen ikke lenger er til stede legger jeg skiene på hyllen, innrømmer Marit Bjørgen overfor TV 2 Sporten.

Davos (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen har herjet i langrennsløypene siden hun fikk sitt definitive gjennombrudd i VM i Val di Fiemme i 2003.

Med sju OL-medaljer (tre gull) og 14 VM-medaljer (åtte gull) totalt hittil i sin karrière er hun kanskje Norges beste kvinnelige langrennsløper noensinne.

32-åringen er for tiden i full gang med forberedelsene til VM i Val di Fiemme – og det neste store målet for langrennsstjernen er Sotsji-OL i 2014.

Men hvis den dagen kommer at jeg ikke gidder å gjøre jobben som kreves legger jeg skiene på hyllen

– Må gidde å gjøre jobben som kreves
Men nå åpner Bjørgen for første gang for at hun kan komme til å gi seg etter OL i Russland om ett år.

– Jeg har sagt at jeg vil fortsette til Falun-VM (i 2015, red.anm.), men hvis den dagen kommer at jeg ikke gidder å gjøre jobben som kreves legger jeg skiene på hyllen, innrømmer Bjørgen overfor TV 2 Sporten.

Bjørgen, som er forlovet med den tidligere kombinertløperen Fred Børre Lundberg, sier videre at det krever mye tid med idrett på toppnivå.

MEDALJEFEST: Marit Bjørgen med sine fem medaljer i Vancouver. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
MEDALJEFEST: Marit Bjørgen med sine fem medaljer i Vancouver. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

– Krever masse motivasjon
– Jeg vet hva som kreves og det er ganske mye jobb å være ute å trene to ganger hver dag. Det krever masse motivasjon. Faller motivasjonen bort, så faller mann på resultatlistene, konstaterer Bjørgen, før hun slår fast:

– Det handler bare om å være fokusert på den jobben vi gjør. Det er ikke som en vanlig jobb der du kan slurve litt en dag og så går det fint. Det har vi ikke råd til når du driver med vår trening, sier Bjørgen.