Therese Johaug og Tora Berger (Foto: SCANPIX)
Therese Johaug og Tora Berger (Foto: SCANPIX)

Johaug vil ha Berger med til ski-VM: – Fysikken hennes er helt rå

Men landslagstrener Egil Kristiansen sier nei.

Davos (TV 2 Sporten): Med fire gullmedaljer er det ingen som helst tvil om at Tora Berger er VM-dronningen i skiskytter-VM i Nove Mesto.

Berger har sikret seg gullet både på mixedstafetten, jaktstarten, 15 kilometeren og nå sist stafetten i VM-løypene i Tsjekkia.

Les også: Berger sikret Norge gull etter drømmeetappe

Nå vil langrennsstjernen Therese Johaug ha med seg Tora Berger til VM i Val di Fiemme.

– Tora går vanvittig fort på ski og det hadde vært moro å ha hatt henne med i troppen til VM, slår Johaug fast overfor TV 2 Sporten i Davos.

– Bruker Tora som inspirasjon
Johaug, som tok to VM-gull i Holmenkollen-VM for to år siden, har fulgt Tora Bergers prestasjoner i Nove Mesto foran TV-skjermen de siste ukene – og er mektig imponert.

– Jeg bruker Tora som en kjempemotivasjon og sitter og hyler og hopper i senga når hun går løp. Spesielt det løpet i VM hvor hun slo til med 20 treff sier litt om mentaliteten hennes. Og fysikken til Tora er bare helt rå. Jeg blir veldig inspirert over å se hvordan hun går på ski, skryter Therese Johaug.

Også Marit Bjørgen hyller Tora Berger.

– Prestasjonene til Tora er bare helt utrolige. Jeg er mektig imponert over henne, spesielt den mentale styrken hun viser. Tora kom til Nove Mesto som favoritt og klarer å levere. Ikke bare leverer hun i sporet, det hun gjør på skytebanen viser også hennes mentale styrke, sier Bjørgen.

– Måtte ha kvalifisert seg
Landslagstrener Egil Kristiansen avviser at Tora Berger blir med til VM – selv om Therese Johaug ville hatt med skiskytterstjernen i langrennsløypene i Val di Fiemme som starter neste uke.

– Det Tora har gjort i skiskytter-VM har vært fantastisk store prestasjoner og det har selvfølgelig vært artig å følge med på det hun har gjort. Det er inspirerende for oss, og vi vil forsøke å følge det opp i Val di Fiemme, sier Kristiansen til TV 2 Sporten.

– Men jeg er tvilende på at Tora Berger er aktuell for en stafett for oss i VM. Vi har mange gode løpere og hun måtte jobbet hardt gjennom kvalifisering for å eventuelt være med på et stafettlag. Det tror jeg at Tora selv ikke er interessert i, fortsetter han.

– Så at du gjør «rent bord» i skiskyting-VM betyr ikke at du automatisk kvalifiserer deg til en langrennsstafett?

– Nei, så enkelt er det ikke, svarer Kristiansen bestemt.