Skuffet og sliten Svindal rømte til sol og varme

Bronsen røk på de aller siste meterne i målhenget. Etter den skuffende 4.-plassen i storslalåmrennet fredag byttet Aksel Lund Svindal ski og snø med sol og sommer.

– Nå stikker jeg til et sted der det verken er snø på bakken eller folk vet hvordan et par ski ser ut. Det har vært veldig mye i det siste, så jeg er litt sliten. Det blir to og en halv fridag på meg nå før jeg skal tilbake i verdenscupen igjen, og den tiden skal jeg slappe av og utnytte til fulle, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter å ha avsluttet VM-innsatsen sin.

Han lå på sølvplass etter første omgang i fredagens storslalåm, men klarte ikke å følge opp i finaleomgangen. Da måtte han se både Marcel Hirscher og italienske Manfred Moelgg gå forbi på resultatlisten. Gullgutten Ted Ligety var det uansett ikke mye å gjøre med. Han tok en overlegen seier.

Svindal var 1,79 sekund bak Ligety, mens bronsen røk med fire fattige hundredeler til Moelgg.

– Jeg er enig i at marginene ikke var på min side i dag, men slik er det noen ganger. Da jeg kom til mål og så tiden og plasseringen min, skjønte jeg at det kom til å bli fjerdeplass, for Ted Ligety er jo sikker som banken.

– Det er selvsagt skuffende, men det er ikke mye å få gjort med det nå. Jeg må bare akseptere at det er slik og tar denne fjerdeplassen, sa en tapper Aksel Lund Svindal. (©NTB)