DEN BESTE: Roberto Mancini mener selv han er den beste manageren i England.
DEN BESTE: Roberto Mancini mener selv han er den beste manageren i England.

Mancini om United: – Håper de vinner Mesterligaen

Italieneren er klar på at det er fordel City om United går hele veien i Mesterligaen.

Tilhengere av de blå vil neppe like det, men Manchester City-manager Roberto Mancini går så langt som å ønske de røde rivalene både hell og lykke i den gjeveste Europacupen.

Grunnen er derimot ikke like velmenende som den kan virke ved første øyekast.

Mancini håper at det harde kampprogrammet skal tappe Manchester United for krefter, og at det kan hjelpe et snublende City med å kappe inn på forspranget i toppen av tabellen. Før City skal møte Chelsea neste helg er avstanden mellom de to lagene hele 12 poeng.

Les også: Manchester United leder med tolv poeng: – Løpet er definitivt kjørt.

Skulle United gå helt til finalen i Mesterligaen, betyr det ytterligere fire midtukekamper før Premier League-sesongen er ferdig, noe som igjen vil bety at Sir Alex Ferguson må rokkere enda mer på mannskapet i tillegg til at spillerne vil bli mer utsatt for skader.

– Vi støtter Manchester United og vi håper at de går hele veien i Mesterligaen. Det vil koste krefter og det kan komme oss til gode, sa Mancini på en pressekonferanse denne uken.

– Vi trenger flere mål
Det er ikke bare Manchester United som har prestert bedre i år. På tilsvarende tidspunkt i fjor hadde City ti poeng mer, de hadde sluppet inn fem mål mindre og scoret hele 19 mål mer. Forrige helg mot Southampton var det kanskje forsvaret som skuffet italieneren mest, men Mancini ser også hvor det største problemet ligger.

– Vi må score flere mål. I fjor kom målene riktignok på løpende bånd, men vi mangler fortsatt åtte-ti mål fra spissene våre.

I fjor avviste Mancini enhver mulighet for at laget hans skulle ta igjen åtte poeng på Fergusons disipler med seks kamper igjen. I år anslår han deres sjanser til å forsvare tittelen til omlag 10 prosent. Likefullt er han stolt av hva City har prestert de siste årene.

Dzeko og Toure (Foto: Scanpix)
Dzeko og Toure (Foto: Scanpix)

– Blir vi slått av et bedre lag er det noe vi må godta, men over de tre siste årene synes jeg ikke det er noen lag som har spilt bedre enn oss.

På søndag skal City ut i FA-cupen hjemme på Etihad mot Leeds - en turnering som stadig blir viktigere da det kan se ut som om Premier League-tittelen glipper.

Mancini har allerede annonsert at det kommer endringer i startoppstillingen fra matchen mot Southampton og italieneren er helt avhengig av at laget presterer. Ikke bare for å redde Citys sesong, men kanskje også hans egen jobb.

Les også: TV2s eksperter mener Mancini sitter utrygt.