tyler (Foto: Scanpix)
tyler (Foto: Scanpix)

Vålerenga ber om å få slippe gullfeiring i Trondheim

Vålerenga kan sikre sitt 28. seriemestersterskap søndag, men fest blir det tidligst på Jordal Amfi fire dager senere.

Oslo (TV 2 Sporten): Oslo-klubben har elleve poeng ned til Stavanger Oilers fire serierunder før slutt etter seieren over Tønsberg torsdag.

Det betyr at tre poeng borte mot Rosenborg søndag sikrer Vålerengas 28. seriemesterskap, men noen feiring i Leangen ishall blir ikke aktuelt.

Vålerenga-ledelsen har bedt Norges Ishockeyforbund og Elitehockey om at medaljer og pokal ikke deles ut i Trondheim.

– Vi ønsker ingen markering der oppe dersom vi vinner, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til tv2.no.

Vil fire hjemme
Han forteller at Vålerenga tradisjonelt sett har markert seriemesterskap på hjemmebane også da de har avgjort på fremmed is.

– Man får ikke den samme følelsen av å vinne på bortebane som foran vårt eget publikum, men det viktigste er å vinne. Og klarer vi det søndag, skal vi nok få hedret guttene på Jordal, sier Kjær.

Artikkelen fortsetter under bildet!

kjaer
kjaer

Etter bortemøtet med Rosenborg venter Sparta hjemme på Jordal torsdag for serielederen. Det er der VIF-leiren håper de kan feire gull nummer 28 sammen med sine egne supportere.

– Vi skal sammen med den klubben som blir seriemester finne en passende anledning til å dele ut pokalen, sier assisterende generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, til tv2.no.

Blir 100 år i 2013
Vålerenga har styrket troppen de siste månedene med mål om seriegull og kongepokal i året klubben fyller 100 år. Nå må Shampos gutter kollapse totalt dersom delmålet skal ryke.

– Hvis vi gjør jobben vår, kan vi løfte den store pokalen. Den er vel i størrelse den største i norsk idrett, tror jeg. Vi fikk høre i går kveld at den ble smuglet ut bakdøra i DNB Arena og er på vei mot Østlandet, sier Kjær og smiler.

Men det er sluttspill, kongepokal og «bøtta» det handler om i Vålerenga. I premieskapet på Jordal står det allerede hele 26 slike.

– Seriemesterskapet har vi i vår hule hånd. Molde er det eneste laget jeg kan huske som har vunnet når de feirer 100 år, og da får vi prøve å toppe det med å ta kongepokalen i tillegg. Vi er jo allerede mestvinnende i norsk lagidrett, og nå kan vi bli unike i jubileumsåret. Det har vært målet helt siden i fjor sommer, sier Kjær.