Idretten utsetter frist for egenvurdering

Styret i Norges Idrettsforbund opplyser at evalueringen av OL-innsatsen i London og prioriteringer ved Olympiatoppen først vil bli framlagt 4. april.

Etter den opprinnelige planen skulle strategi- og evalueringsutvalget, ledet av idrettsstyremedlem Tom Tvedt, offentliggjøre rapporten i starten av mars. Tvedt opplyser at utvalget trenger mer tid for å levere en best mulig evaluering.

– I lys av mandatets omfang og erfaringene fra det pågående arbeidet, har det vært nødvendig å gi oss selv mer tid. Det er et omfattende arbeid som skal være så grundig og kvalitativt godt som overhodet mulig, sier han.

Idrettsstyret har besluttet å sette ny frist til 4. april. Siden skal saken opp i høring i særforbundene og idrettskretsene.

– Én ting var at man ønsket litt mer tid på arbeidet. Det andre var at vi føler det er fornuftig at vintersesongen er tilbakelagt før vi begynner en prosess. Det haster ikke så mye at det trenger å komme midt i mesterskapssesongen, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Planen er at idrettsstyret skal kunne gjøre vedtak av anbefalingene i rapporten 25. juni. (©NTB)