Kjempesmell for Napoli

Et redusert Napoli-lag tapte hele 0-3 hjemme mot tsjekkiske Viktoria Plzen i europaligaen torsdag.

Den søritalienske klubben jakter seriegull, men fikk svi for å stille svekket i første kamp i 16-delfinalen i den nest gjeveste europacupen. Foruten Édinson Cavani og Goran Pandev i angrepsrekken var det ellers svært få førstelagsspillere på banen.

Viktoria Plzen tok ledelsen etter 28 minutter ved Vladimir Darida. Stillingen holdt seg helt til Frantisek Rajtoral økte til 2-0 elleve minutter før slutt. Napoli-fadesen tok ikke slutt før Stanislav Tecl scoret vertenes tredje fulltreffer på overtid. Med tre bortemål har tsjekkerne et perfekt utgangspunkt før returoppgjøret.

Chelsea ble historisk med negative fortegn da London-klubben som første tittelforsvarer røk ut av mesterligaens gruppespill før jul. Engelskmennene må dermed nøye seg med spill i europaligaen. Åtte minutter før slutt sikret Oscar gjestene 1-0-seier borte mot Sparta Praha.

Rafael Benítez stilte et slagkraftig lag i Tsjekkia. Blant andre Juan Mata, Frank Lampard, Eden Hazard og Fernando Torres var med fra start. Likevel kom det viktige bortemålet først i sluttminuttene.

For Leverkusen gikk det ikke like godt. Tyskerne tapte 0-1 hjemme mot Benfica etter Óscars Cardozos mål i det 61. minutt. Leverkusen tok seg videre fra Rosenborgs gruppe i fjor høst. (©NTB)