Sjansesløsing i St. Petersburg gir Liverpool hodebry

Liverpools sesong er i ferd med å bli en fiasko. Med 0-2 fra bortekampen mot Zenit i europaligaen torsdag får engelskmennene en vrien returkamp.

Igjen sløste Liverpool med sjansene. Luis Suárez alene hadde fire gode muligheter for Anfield-laget på en vanskelig gressmatte i russiske St. Petersburg torsdag kveld.

Lagene spiller returkamp neste uke. Sammenlagtvinneren tar seg til åttedelsfinale i den nest gjeveste europacupen.

Liverpool ble straffet for sin manglende evne til å score mål da Hulk banket Zenit foran 1-0 etter 69 minutter med en rakett oppe i krysset. Liverpools Jordan Henderson må tåle kritikk for å ha mistet ballen i farlig posisjon slik at Hulk kunne skyte fra 20 meter.

Bare tre minutter senere glapp Glen Johnson i markeringen og innbytter Sergej Semak kunne enkelt styre inn 2-0 etter et innlegg mot bakre stolpe. Liverpool-keeper Pepe Reina vartet tidlig opp med to gode redninger. Hulk skjøt også i stolpen i en sjanserik forestilling.

For Liverpool er sesongen på mange måter over om man ikke makter å snu 0-2 til avansement neste uke. Merseyside-laget er allerede ute av de engelske cupene og halter i ligaen med en svak niendeplass. (©NTB)