Åtte år siden siste normalblink

Feilfri skyting måtte til for å rappe normaldistansegullet fra Martin Fourcade (24). Åtte år er gått siden noen av Norges mannlige VM-skiskyttere skjøt fullt i øvelsen.

Bare én eneste utøver av 135 startende greide 20 treff torsdag. For å slå den franske forhåndsfavoritten og følge opp Emil Hegle Svendsens to individuelle VM-gull i mesterskapet, krevdes null tilleggsminutter for nordmennene.

Uten Svendsen i startoppstillingen ga det skyhøy odds.

Åtte år og en måned er gått siden noen i torsdagens VM-lag traff 20 blinker på en normaldistanse mot verdenseliten. Løperen var Ole Einar Bjørndalen, og begivenheten fant sted i Antholz 19. januar 2005.

Verken Tarjei Bø, Henrik L'Abée-Lund eller Lars Helge Birkeland har opplevd fire fulle hus på en normaldistanse i verdenscupen. L'Abée-Lund ble beste nordmann på niendeplass torsdag.

– På siste stående skyting var jeg så sliten at det var tungt bare å stå der. Jeg hadde klart for meg hva jeg skulle gjøre, men var sliten og greide det ikke, sa Ole Einar Bjørndalen, som bare to ganger har skutt feilfritt i løpet av karrierens 71 løp i den klassiske øvelsen. (©NTB)