offside (Foto: SCANPIX)
offside (Foto: SCANPIX)

Denne norske dommeravgjørelsen fikk Newcastle-manageren til å rase: – Fullstendig feil

Fikk to mål annullert. – Begge var onside, sier Alan Pardew.

Newcastle-Metalist 0-0:

Newcastle måtte nøye seg med et skuffende 0-0-resultat i første 16-delsfinale i Europaligaen mot Metalist.

Resultatet var nok ekstra bittert for The Magpies, ettersom de hadde ballen i nettet to ganger i løpet av kampen. Men begge scoringene ble annullert for offside av det norske dommerteamet, med Tom Harald Hagen i spissen.

Sjekk alle Europaliga-resultatene her!

– Vanskelig å akseptere
Reprisene viser at den første scoringen burde vært godkjent, ettersom Newcastle-spilleren var onside.

Det andre scoringen var mer hårfin, men Newcastle-manager Alan Pardew var likevel svært misfornøyd med nordmennenes innsats.

– Begge scoringene var onside og dommerne tok fullstendig feil. Jeg kan akseptere én annullering, men to er vanskelig å akseptere. Reglene sier klart at det skal dømmes i favør den angripende spilleren, sier han, ifølge BBC.

– Men det var en flott kamp. Metalist er et godt lag og vi spilte solid. Vi var både fysiske og tekniske gode nok. I slike kamper betyr det alt, sier Pardew.

Alan Pardew, Newcastle (Foto: Scott Heppell/Ap)
Alan Pardew, Newcastle (Foto: Scott Heppell/Ap)

Det var Magnus Lundberg som feilaktig vinket for offside på den første scoringen. Vel 22 minutter inn i kampen sendte Gabriel Obertan en pasning gjennom til Moussa Sissoko, som dro seg fri mot mål og la inn til Papiss Cissé.

Spissen fra Senegal satte ballen kontant i mål og Newcastle-spillerne begynte og juble. Feiringen stoppet imidlertid brått da de innså dommeravgjørelsen.

Les også: Rodgers hulker ikke etter Zenit-smell
Les også: Håpet lever for Nordtveit i Europaligaen

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Wikestad: – Helt feil
TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad ble ikke imponert.

– Den første ser vi er helt feil. Men hvis han vinker på Sissoko så er det litt forståelig. Men hvis han vinker på Cissé, så er det helt feil. Det er veldig synd, sier han.

På den andre offsiden var det Dag Roger Nebben som dro opp flagget. Nok en gang var det Cissé som trodde han scoret, etter pasning fra Mapou Yanga-Mbiwa.

– Den andre offsiden ser ikke helt korrekt ut den heller. Men den er mer hårfin, sier Wikestad.

Mens Newcastle slet på hjemmebane, gikk det langt bedre for Tottenham hjemme mot Lyon. To flotte scoringer av Gareth Bale var nok til 2-1-seier over franskmennene. Seiersmålet kom på overtid.