Helene Olafsen (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
Helene Olafsen (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)

Snowboardlandslaget kjører for OL-plass: – Gode sjanser til å kvalifisere oss

Landslagssjefen tror på norsk snowboard-jubel i Sotsji.

Det norske snowboardlandslaget er nå på plass i Russland for å delta i verdenscuprennet som kvalifiserer til OL i Sotsji i 2014. Landslagssjef Thomas Harstad har troen på den norske snowboardtroppen.

Etter bronsjemedaljer i VM, mener Harstad at både Stian Sivertzen (23) og Helene Olafsen (22) er sterke medaljekandidater i OL.

– Stian og Helene får heldigvis testet SBX løypa og samtidig gjort seg kjent med Sotsji før OL. Det er en fordel og jeg tror begge to stiller som sterke kandidater foran denne verdenscupkonkurransen og opp mot selve mesterskapet, sier Harstad.

Les også: Norsk jubeldag i slopestyle: – Dette var storeslem!

Ingen kvalifisert i halfpipe
Roger Kleivdal (24) og Fredrik Austbø (24) deltok i dag i kvalifiseringen i halfpipe, men lykkes ikke med finaleplass. Harstad er likevel ikke bekymret.

– Vi har gode sjanser til å kvalifisere oss til OL i halfpipe og målet vårt er å vise at vi også i halfpipe holder kok i toppen. Vi er avhengig av noen finaleplasser i worldcupen nå fremover for å sikre en bra nok ranking, men jeg har stor tro på at vi vil klare dette.

Får ikke teste løypa før OL
Tidligere denne uka ble slopestylekonkurransen avlyst grunnet snømangel. Landslagssjefen synes det er synd at kjørerne ikke får muligheten til å se Sotsji før mesterskapet neste år, men legger til at anlegget ser lovende ut.

– Arenaen for snowboard ser utrolig bra ut her, men med syv varmegrader og regn blir det temmelig amputert i år. Dersom vi får bra snø i 2014 kan dette bli helt fantastisk, og kanskje verdens beste arena for snowboard.

Lørdag og søndag er det henholdsvis kvalifisering og finale i snowboardcross. Til start i kvalifiseringen er Stian Sivertzen, Christian Ruud Myhre og Helene Olafsen.

Følg resultatene her.