rekdal_sumo
rekdal_sumo

Vålerenga tapte etter forsvarsrot: – Det var unødvendig

Kjetil Rekdal var ikke fornøyd etter tapet for Kalmar.

La Manga (TV 2 Sporten): Vålerenga tapte torsdagens treningskamp mot Kalmar torsdag formiddag. Svenskene vant 1-0, etter at Sebastian Andersson ble matchvinner 18 minutter før slutt. Da hadde VIF-stopper Giancarlo Gonzales rotet det til i forkant, da han tråkket på ballen og svenskene utnyttet tabben til det fulle.

– Nei, det var unødvendig at vi skulle tape kampen. For det var en jevn kamp med få målsjanser og vi ga jo bort målet, sånne feil skjer heldigvis ikke ofte. Så det var unødvendig, mener Kjetil Rekdal.

– Vi var ikke spesielt pigge vi heller. Det var tungt og treigt. Lite trykk i vårt eget spill, og skapte for lite selv. Nei, det er vinter ennå.

Han benyttet muligheten til å rullere på laget som slo CSKA Moskva 3–1 mandag. Rekdal gjorde åtte endringer fra start.

– Vi er i oppkjøring. Det er bare en dato som teller nå; og det er 16 mars mot Brann i Bergen. Alt annet er egentlig uvesentlig. Men vi trenger jo ikke være fornøyd med det vi presterte i dag, for det var veldig mye opp og ned. Men det er også naturlig, ikke sjokkerende. Det er en del ting som vi må jobbe med. I dag synes jeg vi falt altfor lett ut av struktur, blant annet, sier Rekdal.

Vålerenga – Kalmar 0–1 (0-0)
Mål: 0-1: Sebastian Andersson (72.)
Vålerenga (4-2-3-1): Gudmund Taksdal Kongshavn – Benjamin Dahl Hagen, Simon Larsen (André Muri fra 46.), Giancarlo Gonzalez, Joachim Thomassen (Marcel Wawrzynkiewicz fra 46.) - Kristofer Hæstad (Bojan Zajic fra 39.), Christian Grindheim (Mathias Blårud fra 46.) - Daniel Fredheim Holm (Torgeir Børven fra 46.) - Moussa Nije (Morten Berre fra 62.), Kermit Erasmus (Ghayas Zahid fra 70.), Chuma Anene.