SYK: Emil Hegle Svendsen. (Foto: Scanpix)
SYK: Emil Hegle Svendsen. (Foto: Scanpix)

Svendsen starter ikke på normaldistansen

Emil Hegle Svendsen starter ikke på mennenes 20 km i skiskytter-VM torsdag. Svendsen har vunnet tre av tre mulige gull i VM.

Emil Hegle Svendsen starter ikke dagens 20 km i skiskytter-VM. Han er blitt syk, og blir erstattet av Henrik L'Abée-Lund. Hegle Svendsen er tett i nesen og har litt sår hals.

– Jeg kjente litt antydning til noe i går ettermiddag, og er blitt litt småtett i nesen og har litt vondt i halsen i dag. Jeg føler meg egentlig ikke spesielt syk, men står over i dag, for å øke sjansene for å kunne gå stafetten og fellesstarten. Det er selvfølgelig skuffende og irriterende å bli syk nå som jeg er i veldig bra form og har vært i flytsonen, men jeg fokuserer i stedet på å bli frisk raskt, slik at jeg kan konkurrere i helgen, sier Svendsen i en pressemelding.

Les også: Revansjelysten Fourcade: – Lenge å vente på hevn
Les også: Dette er musikken som skal motivere «Super-Svendsen» til nytt VM-gull

Landslagets lege har håp om at Hegle Svendsen skal bli bra til konkurrere i helgen.

– Emil har en lett irritasjon i de øvre luftveiene, og det vil være for risikabelt å la ham konkurrere i dag. Ved å droppe 20 kilometeren øker sjansen for at han kan stå på startstreken til stafetten og fellesstarten, sier Petter Sørensen, landslagslege for skiskytterne.

Hegle Svendsen vil tilbringe de neste dagene i sykdomsisolasjon.

Dette for å skåne de andre utøverne, og maksimalisere Hegle Svendsens mulighet for å bli frisk i tide til fellesstarten og stafetten senere i mesterskapet.