Nesbø2
Nesbø2
Nesbo
Nesbo
DØD: NRK profil Knut Nesbø døde fredag. Her er han avbildet under Idrettsgallaen i fjor, sammen med Espen Graff og Dag Erik Pedersen. (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
DØD: NRK profil Knut Nesbø døde fredag. Her er han avbildet under Idrettsgallaen i fjor, sammen med Espen Graff og Dag Erik Pedersen. (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)

Knut Nesbøs kiste båret ut til «You'll never walk alone»

TV 2 fulgte bisettelsen fra Fagerborg kirke.

Fagerborg kirke (TV 2): Knut Nesbø – kjent fra NRK-programmet «Bakrommet», 90-tallsbandet Di Derre og som fotballspiller for Molde, Stabæk og Lyn – døde forrige fredag på Lovisenberg sykehus etter å ha kjempet mot kreft i ett år.

Nesbø var siden 2007 programleder for NRKs fotballprogram «Bakrommet».

I dag ble Nesbø bisatt i Fagerborg kirke kl. 11.00. En rekke gjester fra fotballfamilien og musikkbransjen var tilstede. Nesbøs NRK-kolleger ville også vise programlederen den siste ære.

Jo og Per, Knut Nesbøs brødre, holdt tale i bisettelsen. Brødrenes taler var gripende og flotte, og de inneholdt gode historier og minner som fikk latteren frem i en fullsatt Fagerborg kirke. «Amazing Grace» og «You'll never walk alone» ble spilt i kirken i tillegg til Huset på Nes. Den ble fremført av Di Derre og Tarjei van Ravens.

– Knut var en grundig og skikkelig fagmann og et fantastisk menneske. Markeringen her var strålende. Veldig gripende, sier tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal.

Det samlet seg en rekke mennesker både utenfor og inne i kirken lenge før bisettelsen. Hans tidligere kolleger i NRK sto sammen utenfor kirken ved Bislett.

Nesbø
Nesbø

Flere fotballpersonligheter dukket også opp for å ta farvel med Nesbø. En av dem var Åge Hareide.

– I 1978 kom han opp på juniorlaget til Molde. Han trente med a-laget, og fra 1979 var han fast. Knut var en tvers igjennom kjekk kar, minnes Hareide.

– Seinere ble han en dyktig journalist. Han var flink faglig. Fotball har stått hans hjerte nær hele tiden, sier Hareide.

Den tidligere landslagstreneren møtte Nesbø kort tid før han døde.

– Det er tøft å møte noen som du vet skal forlate oss, men det ble en veldig god stund. Den ble preget litt av typen Knut Nesbø - realistisk og humoristisk, sier Hareide.

– Faglig dyktig
Arne Scheie hadde mye glede av å diskutere fotball med Nesbø.

– Jeg har sjelden møtt en peson som har så mye greie på fotball. Etter hvert ble han en fantastisk reporter og tv-kommentator. Han var faglig dyktig, og han hadde lidenskap for fotball, sier Arne Scheie.

Scheie
Scheie

– Knut var helt unik, og jeg føler meg priviligert som har hatt Knut som nær venn, fortsetter Scheie.

– Vi greier aldri å erstatte Knut, sier sportssjef Rune Haug i NRK.

– Husker røverhistoriene
Den tidligere Lillestrøm-kjempen Torgeir Bjarmann jobbet også sammen med Nesbø i NRK-sammenheng.

– Det er veldig spesielt å være her. Jeg har kjent Knut i mange år, jeg har spilt mot ham og jobbet også som fotballekspert i NRK. Vi har hatt en tett dialog underveis. I dag får vi hedre Knut på best mulig måte, sier Bjarmann.

Jan Åge Fjørtoft har mange gode Nesbø-historier.

– Knut er en mann alltid vil huske. Det jeg husker best er røverhistoriene. Han var en person det var utrolig morsomt å være sammen med, sier Fjørtoft.

Drillo
Drillo

Knut Nesbø er lillebror til krimforfatteren Jo Nesbø.

– En utrolig fin fyr er gått bort, sa forfatteren på vegne av familien etter dødsfallet.

Nesbø ble 51 år gammel.

Jo og Knut Nesbø da de underholdt før eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker Stadion i Molde den 20. november 2011
Jo og Knut Nesbø da de underholdt før eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker Stadion i Molde den 20. november 2011