ron (Foto: CESAR MANSO, © cm/ql)
ron (Foto: CESAR MANSO, © cm/ql)

Ferguson om Ronaldo-målet: – Ingen andre kunne gjort det han gjør

Sir Alex Ferguson skryter hemningsløst av sin tidligere disippel etter klassescoringen på Bernabeu onsdag kveld.

Etter 90 spilte minutter på Santiago Bernabeu onsdag kveld, kunne lagene gå i garderoben med 1-1. Scoringer av Danny Welbeck og Cristiano Ronaldo sørget for at returoppgjøret på Old Trafford den 5. mars også kommer til å bli en minneverdig affære med både spenning og nerve.

United tok ledelsen ved Welbeck etter 20 minutter, men Ronaldo utlignet kun ti minutter senere med hodet etter et vakkert innlegg av Ángel di Maria. United-manager Sir Alex Ferguson sparte ikke på superlativene da han beskrev målet etter at dommer Felix Brych hadde blåst av.

Se Ronaldos scoring og lavmælte feiring i videovinduet øverst (med tillatelse fra Viasat Fotball)!

Les også: Se Ronaldos lavmælte målfeiring mot United

– For en heading - helt utrolig. Man kan ikke forsvare seg mot slikt. Jeg ga (Patrice) Evra skylden etter scoringen fordi han ikke passet skikkelig på, men jeg følte meg dum da jeg så reprisen. Kneet hans er på høyde med Evras hode. Jeg tror ikke det er en annen spiller i verden som kunne gjort det han gjør, sa Ferguson på pressekonferansen etter kampen.

Enig med Ferguson? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

– Han var ennå ung da han forlot United, men han har virkelig vokst og blitt enda bedre enn jeg trodde han kunne bli. Jeg vil si han er på toppen av sin karriere nå.

Gjensyn med gamle kamerater
Ronaldo fikk omsider muligheten til å møte sine tidligere kollegaer og lagkamerater på fotballbanen. De siste ukene har han gjentatte ganger gjort det klart at han har veldig farme følelser for klubben og byen, og dette ble om mulig enda tydeligere etter hans uttalelser onsdag kveld.

– Det er et sted jeg har spilt i seks år, og som alle vet har jeg mye følelser for klubben. Det er grunnen til at jeg heller ikke feiret scoringen - det ville ikke vært riktig, sa Ronaldo etter kampen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Ronaldo (Foto: SCANPIX)
Ronaldo (Foto: SCANPIX)

Ferguson bekreftet dette da han etter kampen fortalte at Ronaldo hadde kommet på besøk i United-garderoben etter matchen for å ta en prat med resten av laget.

– Jeg har snakket med han. Han sitter i garderoben vår nå og snakket med resten av gutta, kunne Ferguson fortelle.

Nå er det helt åpent foran returoppgjøret på Old Trafford om tre uker. Selv om United kanskje kan påberope seg en liten fordel med Welbecks viktige bortemål, understreker også Ronaldo at Real Madrid har gode sjanser til å sikre avansement.

Les også: Alsaker: – Et perfekt oppspill til returmøtet

– Det er kanskje en liten fordel United, men det blir enda en stor kamp og alt kan skje. Uansett blir det fantastisk å spille på Old Trafford etter fire år i Spania. Det blir en ny emosjonell opplevelse, avsluttet Ronaldo.

Reddet United
David de Gea har måttet tåle hard medfart spesielt i de britiske mediene det siste året, men i går fikk han langt på vei renvasket sitt navn.

Spanjolen, som var tilbake i byen hvor han startet sin profesjonelle fotballkarriere for Atletico Madrid, sto som en levende vegg bak United-forsvaret og vartet opp med klasseredning etter klasseredning.

Han måtte riktignok kapitulere på Ronaldos heading etter en drøy halvtime, men ellers hadde 22-åringen god kontroll mellom stengene.

Artikkelen fortsetter under bildet!

david de gea (Foto: SCANPIX)
david de gea (Foto: SCANPIX)

UEFAs offisielle instanser kåret de Gea til banens beste spiller, og Ferguson sparte heller ikke på rosen i etterkant.

– Det er et vanskelig sted å komme til, men heldigvis var de Gea fantastisk i kveld. Han har forbedret seg hele sesongen.

Veteran Ryan Giggs, som noterte seg for sin 150. kamp i Europa for Manchester United på onsdag, var heller ikke i tvil om at spanjolen er i ferd med å bli en klassekeeper.

– Det er bra for han å komme tilbake til Madrid og spille en slik kamp. Han er en toppkeeper og på streken er han i en egen klasse, avsluttet Giggs.