Godt utgangspunkt for Dortmund

Rodde i land 2-2 borte mot Sjakhtar Donetsk.

Hummels (Foto: SCANPIX)

Borussia Dortmund lå under to ganger, men greide 2-2 borte mot Sjakhtar Donetsk og har alle sjanser til å ta seg videre i mesterligaen fotball.

Kampen fikk en tragisk opptakt da et passasjerfly fra Odessa med supportere på vei til kampen krasjlandet i Donetsk. Minst fem mennesker mistet livet. Det ble avholdt ett minutts stillhet før avspark.

Gjestene fra Tyskland dominerte den første halvtimen, men kampen tok stadig en uventet vending på grunn av dårlig forsvars- og keeperspill. Da lagene hadde feilet og scoret fra seg, hadde de to mål hver.

Mats Hummels gjorde en dårlig figur da innbytter Douglas Costa ga hjemmelaget 2-1-ledelse midt i annen omgang, men den tyske landslagsstopperen revansjerte seg da han nikket inn utligningen på et hjørnespark fra Marcel Schmelzer tre minutter før slutt. Med uavgjort og to bortemål har det tyske mesterlaget et utmerket utgangspunkt.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Dortmund startet meget bra, men det var Sjakhtar Donetsk som tok ledelsen. Felipe Santana lagde et unødvendig frispark, og Darijo Srna viste fram frisparkfoten da han skrudde ballen i krysset bak en noe passiv Roman Weidenfeller.

Rett etter holdt hjemmelaget på å doble ledelsen, men Hummels fikk en lang tå på innlegget fra Taison før det nådde Fernandinho. (©NTB)