ronaldo (Foto: AP/TV 2)
ronaldo (Foto: AP/TV 2)

Alsaker: – Et perfekt oppspill til returmøtet

Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad mener alt ligger til rette for en om mulig enda bedre duell på Old Trafford om tre uker.

Real Madrid - Manchester United 1-1

Oslo (TV 2 Sporten): Uavgjort og bortemål foran returkamp på eget gress blir som oftest sett på som en stor fordel, men TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener det er umulig å spå hvilket lag som tar seg videre til kvartfinalen.

– Man kan si det er en liten fordel United med 1-1 borte, men her er det så mye kvalitet i motstanderlaget at det kan rives ned på et lite øyeblikk. Det er relativt dødt løp. Det ble nærmest et perfekt oppspill til returmøtet, vil jeg si. Begge lag må gå for å vinne, og det er helt strålende, sier Alsaker.

Se Ronaldos scoring og lavmælte feiring i videovinduet øverst (med tillatelse fra Viasat Fotball)!

– Alt ligger til rette for en fantastisk retur på Old Trafford. Det er nesten det viktigste. Real Madrid må ha mål, og United kan ikke spille for 0-0. Jeg ville sagt 60-40 fordel Real Madrid før denne kampen, men nå er det 50-50. Returkampen kan bil en klassiker, sier TV 2 Sportens Kasper Wikestad.

Les også: Ronaldo med lavmælt målfeiring mot United: – Har stor respekt for dem

Ronaldo-mål
Danny Welbeck satte inn det viktige bortemålet i Spania etter 20 minutters spill. Kun ti minutter senere steg Cristiano Ronaldo til værs og nikket inn 1-1 mot gamle lagkamerter etterfulgt av en meget beskjeden feiring.

– Jeg syns det var en spennende og sykt bra kamp. Man vet det er verdens to beste managere som møtes og ser taktiske disposisjoner og tanker. Det var virkelig gøy å følge med, sier Alsaker.

Artikkelen fortsetter under bildet!

robin
robin

– Underholdningsmessig terningkast seks. Etter hvert utviklet det seg til et slags sjakkspill mellom Ferguson og Mourinho som gjorde det til en fantastisk fotballkamp. Og det er jo litt moro med Mourinhos statistikk på Old Trafford. Jeg mener han bare har tapt to kamper der, sier Kasper Wikestad.

– Var det en perfekt bortekamp av United?

– Ja, på mange måter. Det var veldig gøy å se Phil Jones som viste hvorfor han har blitt omtalt som den nye John Terry. Man så hvor viktig Michael Carrick er for dette United-laget, Wayne Rooney måtte jobbe hardt defensivt og Robin van Persie misset sjanser han «aldri» misser. Da er det litt typisk at det skjer på Santiago Bernabeu. Da han var gjennom på slutten, var jeg sikker på at han skulle score, men United fikk kjenne litt på hvordan bortelag ofte har det på Old Trafford. Da får også ofte én eller to store sjanser de veldig ofte bommer på.

God de Gea
En annen Manchester United-spiller som kom i sentrum var keeper David de Gea. Ofte utskjelt og latterliggjort, men den tidligere Atletico Madrid-målvakten leverte flere strålende redninger mot sin gamle erkerival.

– Han hadde flere avgjørende involveringer på avgjørende tidspunkter. Sterkarbeidet var helt åpenbart i verdensklasse. Real Madrid var kanskje det beste laget, men i store sjanser tror jeg det endte relativt likt, mener Alsaker.

Artikkelen fortsetter under bildet!

degea
degea

– Det var fantastisk gøy å se de Geas redning med foten i andre omgang. Han startet usikkert i feltet, men hentet seg inn på alle mulige måter og vokste seg så god som han er på sitt beste. En utrolig artig keepertype, mener Wikestad.

Mener Özil var banens beste
Både José Mourinho og Sir Alex Ferguson ga uttrykk for at de var mellomfornøyde etter 1-1-kampen i Madrid. Øyvind Alsaker var mest fornøyd med Mesut Özil.

– Han er min banens beste etter en strålende første omgang. United komprimerte forsvarsarbeidet veldig og var opptatt av Özil, etter hvert Modric, Ronaldo og slapp til mer ute på kantene. De tillot innlegg og håndterte det godt. Selv om han misset sjanser hadde van Persie tre-fire verdensklasseinvolveringer der han kom seg ut av «umulige» situasjoner. I slike kamper er det så viktig å ha spillere som viser at «dette håndterer jeg». Jeg syns slike kamper er helt vanvittig gøy! Jeg trenger ikke en målfest, men det å se dynamikken i matchen, hvordan det svingte og verdensklassespillere på begge lag som kan snu det på et øyeblikk er stort, oppsummerer Alsaker.