De Gea stor da United klarte 1-1 i Madrid

I en underholdende fotballkamp med drøssevis av sjanser fikk Manchester United med seg 1-1 fra bortekampen mot Real Madrid onsdag. Helten for rødtrøyene ble Madrid-gutten David de Gea.

Resultatet er et solid utgangspunkt for Alex Fergusons menn før returkampen i mesterligaens åttedelsfinale på Old Trafford 5. mars. For De Gea var det muligens kvelden han har drømt om siden han startet ungdomskarrieren hos Real-rivalen Atlético som 10-åring.

Og sisteskansen hadde utvilsomt nok å gjøre mot storklubben fra hjemlandet. Etter tre minutter kom det første skremmeskuddet fra Ángel di María, men det snek seg en meter utenfor lengste stolpe.

Idet kampuret slo fem minutter kom den første virkelige testen. Rio Ferdinand fikk bare klarert innlegget fra Cristiano Ronaldo i beina på Fábio Coentrão. Venstrebackens skudd fikk De Gea på imponerende vis dyttet i stolpen og ut i feltet igjen.

United måtte finne seg i å ligge lavt og satse på overganger det første kvarteret. Gjestene forsvarte seg med vilje og 6-7 mann rundt egen 16-meter, og tok deretter ledelsen. I det 20. minuttet leverte Wayne Rooney en strålende corner, og Danny Welbeck slo alt og alle i luften og stanget inn 1-0.

Festen var langt fra over for publikum på Santiago Bernabéu. Etter halvtimen slo Di María en fantastisk crossball til Cristiano Ronaldo, som svarte gamle lagkamerater ved å gjøre det han kan best. I hodeduell med Patrice Evra vant han med en meter og headet knallhardt inn utligningen bak en sjanseløs De Gea. (©NTB)