mjåland_mathisen_1
mjåland_mathisen_1

Start-Mathisens veddemål med kjæresten: – Har aldri tapt mot ei jente

Skal løpe 800 meter mot samboeren - som er nybakt norgesmester på distansen.

Samboeren hans er nybakt norgesmester innendørs på 800 meter. Start-spiller Jesper Mathiesen tror allikevel han kan slå Trine Mjåland i samløp, og nå har Start-spilleren utfordret sin kjære til prestisjeduell i sommer.

Med sine store sko ankommer Starts midtstopper, Jesper Mathisen, treningsfeltet på La Manga, der sørlandsklubben er på treningsleir. Milevis unna Kristiansand er 25-åringen stor i kjeften med tanke på duellen han skal ut i juni. Da skal han kappløpe mot samboeren sin. Distanse: 800 meter.

– Jeg har aldri tapt for ei jente og jeg har ikke tenkt å gjøre det i sommer heller, sier Jesper Mathisen bråkjekt til TV 2 Sporten på La Manga.

Mens Mathisen er med på sørlandsklubbens oppkjøring på den spanske øya, trener samboer og 800 meter løperen, Trine Mjåland knallhardt i sørlandsbyen, for stoppe glefset til Start-kjempen.

– Ja, han er glad i å stikke seg frem og være stor i kjeften, så dette er absolutt hans påfunn, forteller den nybakte Norgesmesteren på 800 meter innendørs.

Samboerparet er ennå ikke enige om løpet blir fellesstart eller intervallstart, noe som igjen kommer til å prege resultatet.

– Hun må gjøre hele løpet, jeg skal jo ikke dra en eneste meter, så det blir å henge på og så slå henne de siste hundre meterne, det er planen og så jobber jeg med å få inn en god hare som kan hjelpe meg, sier Mathisen proppfull av selvtillit.

– Er det fellesstart så tror jeg kanskje han har en reel sjanse. Han er jo en lang mann. Men hvis vi kjører intervallstart så tror jeg nok han sliter mer, sier 22-år gamle Mjåland, som ble Norges-mester med tiden 2.09,79 i Haugesund den 4. februar i år.

– Hva skjer hvis du ikke klarer dette, Jesper?

– Da blir det i hvert fall fred i heimen. Hvis jeg vinner så kommer hun til å få høre og da kommer hele Friidretts-Norge til å høre, avslutter Mathisen med et stort smil.