bury
bury

Scoret mot Juventus - sparket av Bury etter én dag

Bury-ledelsen får Blackburn-sjefene til å fremstå som tålmodige og opptatt av kontinuitet.

Oslo (TV 2 Sporten): Det ble omtalt som useriøst da Henning Berg tredje juledag fikk sparken etter kun 57 dager som Blackburn-manager.

Men sjekk denne:

– Ta neste fly tilbake til Brussel, var beskjeden Jeanvion Yulu-Matondo fikk etter 24 timer som Bury-spiller.

League One-klubben signerte den tidligere U21-landslagsspilleren fra Belgia mandag. Men da 27-åringen, som tidligere har scoret for Club Brugge mot Juventus i Mesterligaen, ikke imponerte i en reservelagskamp mot Bolton senere samme dag, fikk klubbledelsen nok.

Yulu-Matondo ble kalt inn på managerens kontor på Gigg Lane neste morgen og ble fortalt at han ikke lenger var ønsket i Bury.

– Hvis han hadde vist noe som helst i den kampen, kunne jeg kanskje tatt ham med på benken. Men han sitter på neste fly hjem, sier manager Kevin Blackwell ifølge The Sun.

Det hører også med til historien at den tidligere Club Brugge-, Roda-, Levski Sofia- og Westerlo-spilleren trente med Bury i tre uker før han fikk tilbud om kontrakt.

PS! Det er ikke bare Henning Berg og Jeanvion Yulu-Matondo som har fått oppleve utålmodige klubbledere. Det mest kjente tilfellet er kanskje Leroy Rosenior som fikk oppleve stusselige ti minutter som Torquay-sjef i 2007.