jan_j
jan_j

Illsint Jönsson ble sendt av banen da AaFK tapte

Nå kan han få to nye spisser å trøste seg med.

LA MANGA (TV 2 Sporten): Den ellers så sindige treneren viste en ny side av seg selv i 0-2-tapet mot rumenske FC Astra. Kampen hadde en viss temperatur og dommer Kristoffer Helgerud fikk brukt det gule kortet flittig, men det var Jan Jönsson som fikk kampens eneste utvisning.

– Dette var jo ingen stygg kamp egentlig. Men de protesterte jo stort sett hver gang. Så jeg synes ikke det var så mange situasjoner over kanten, men de truet visst med å gå av banen i pausen. Så kastet de ut en ekstra ball på banen tre-fire ganger, så da rente vel sinnet litt over for meg, sier Jönsson til TV 2 Sporten.

Du kan se deler av hendelsen og intervju i videovinduet over!

– Hard pasning
For det var 10 minutter før slutt, på stillingen 1-0, at Jönssons beger var stappfullt. Fra innbytterbenken til romenerne ble det til stadighet sendt ut en ball på banen for å drøye tid og lage litt kvalme. Til slutt gikk AaFK-treneren ut og hentet ballen, og sendte den i retur til innbytterne. Det var ingen kompispasning.

– Det er jo klart det blir irriterende.

– Skjøt du den litt hardt tilbake?

– Ja, det var en litt hard pasning kanskje.

– Var det aggresjon i den pasningen?

– Det var vel det, ja.

– Er det første gang du blir sendt av banen?

– Det har vel hendt tidligere. Ja.

Nye spisser på gang
På Sunnmøre har man i mange år snakket om en solid spissforsterkning som skal skyte laget opp mot medaljeplassene. Kandidaten har aldri dukket opp, selv om investorene står klar med penger.

I troppen i dag finnes det en del spisser, blant annet Leke James, Tramaine Stewart og Kjell Rune Sellin, mens arbeidsforholdet med Sander Post nylig ble avsluttet.

– Leke (James) har gjort det veldig bra, scoret tre mål sist. Men den spissjakten pågår og har pågått ganske lenge. Vi håper å lande inn en der så snart som mulig.

Jönsson bekrefter overfor TV 2 Sporten at Aalesund håper å få signert Abderrazak Hamdallah i løpet av kort tid.

– Kan han bli klar snart?

– Ja, det kan det være. Iblant er man nære og iblant er man langt fra hverandre, så det er umulig å si. Det handler om penger. Vi vil kjøpe så bra og så klokt som mulig, sier Jönsson.

Hamdallah er fra Marokko og spiller i Safi i samme land. Dette er en kostbar mann for sunnmøringene. Ifølge Sunnmørsposten krever klubben en million euro (7,3 millioner NOK) i overgangssum. I tillegg snakkes det om et lønnskrav på tre millioner kroner i året. Med disse summene er det snakk om klubbrekord hvis overgangen går gjennom.

Aarøy tilbake?
En annen spiss som virker enda sikrere i AaFKs 2013-kabal er hjemvendte Tor Hogne Aarøy. Etter det TV 2 Sporten kjenner til, vil 35-åringen få et tilbud om en kontrakt i løpet av vinteren. Aarøy har trent med tangotrøyene siden han kom hjem fra proffspill i japanske JEF United.

– Ja, det både tror og håper jeg, at han får kontrakt hos oss. Jeg håper han skal spille for oss denne sesongen, sier treneren.

Aarøy er meget interessert i å avslutte karrieren på Color Line Stadion.

– Jeg håper å få spille i Aalesund i år. Akkurat nå har jeg ingen andre alternativer, svarer 35-åringen.

– Vurderer du å legge opp?

– Hvis ingen andre er interesserte har jeg jo ikke noe annet valg, svarer den tidligere Japan-proffen med et smil.

0-2-tapet var også en vekker for Jan Jönsson, som karakteriserte tapet som et tilbakesteg fra tidligere treningskamper.

– Vi blandet i kvalitet og ga vekk 1-0-målet på enkelt vis. Det var irriterende. Det var ikke mye jeg var fornøyd med i dag. Når vi ga vekk 1-0-målet døde vi litt hen. Dette var ingen bra prestasjon av oss, avslutter svensken.