ronaldo mål og feiring copy
ronaldo mål og feiring copy

Se Ronaldos lavmælte målfeiring mot United: – Har stor respekt for dem

Portugiseren reddet Real Madrid mot gamleklubben.

Real Madrid-Manchester United 1-1:

Cristiano Ronaldo reddet Real Madrid med sin scoring mot Manchester United i onsdagens åttedelsfinale i Mesterligaen.

Spanjolene lå under 0-1 allerede etter 20 minutters spill, men portugiseren tok ansvar og satte inn den viktige utligningen ti minutter etter.

Se scoringen og den lavmælte feiringen i videovinduet øverst (med tillatelse fra Viasat Fotball)!

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

– Spesielt å spille mot United
Den tidligere United-stjernen lot først være å juble for scoringen, i respekt for sin gamle klubb. Men etterhvert smilte likevel Ronaldo noe og sendte smellkyss opp mot publikum.

Etter kampen innrømmet Ronaldo at det var rart å møte sine gamle lagkamerater.

– Jeg har stor respekt for United. Jeg spilte seks år der og de tok meg imot med åpne armer da jeg bare var et lite barn. Det er veldig spesielt å spille mot dem, sier han til Uefa.

Les også: Godt utgangspunkt for Dortmund

Ronaldo tror likevel Real Madrid har god sjanse til å avansere til turneringens kvartfinale.

– Det var en tøff kamp og de spilte solid i forsvar. Men vi var bedre og hadde fortjent flere scoringer. Vi vil få nye sjanser i returoppgjøret, og da vil vi forsøke å ta initiativet, sier han.

United-manager Alex Ferguson ga sin gamle elev en god klem etter kampen. Han roste Ronaldos prestasjoner.

– Jeg tror det var vanskelig for ham å spille mot sitt gamle lag. Det var følelser involvert ettersom han spilte for oss i seks år. Men han var virkelig en stor trussel mot oss. Når han får ballen kan du ikke gjøre annet enn å be, sier han.

Les også:Derfor vinner Real Madrid stjernekrigen

Mourinho og Ferguson: – Alt er åpent
Real-trener Jose Mourinho var hverken skuffet eller fornøyd etter kampslutt.

– Det var greit, men ingen stor kamp. Alt er likevel åpent. Spillerne er ikke henrykte over dette resultatet, for vi vet hva som kan skje på Old Trafford. Vi er hverken triste eller glade. Men vi skal være klare, sier portugiseren til Viasat.

Ferguson er helt enig i at returoppgjøret blir en jevn affære.

– Det er helt åpent. Men Real Madrid er ett av de beste lagene i Europa, og i 1. omgang viste de hvorfor og var dominerende. Men vi hadde også noen gode sjanser, spesielt i 2. omgang. Det var synd vi ikke satte dem, sier han.

Les også: Slik lader pressen opp før storkampen

United-spiss Robin van Persie innrømmer at bortemålet var viktig, men tar ingenting for gitt.

– Vi har et lite overtak, men på dette nivået så betyr det ingenting om man spiller på hjemme- eller bortebane. Men hvis du hadde sagt at vi kunne reise herfra med 1-1 før kampstart, så hadde vi tatt det tilbudet, sier han.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

De Gea med praktkamp
United-keeper David de Gea var en av de store forskjellene i storkampen. Den spanske keeperen har tidligere denne sesongen fått kritikk for tidvis svakt spill mellom stengene. Men i åttedelsfinalen på Santiago Bernabéu viste de Gea hvorfor United bladde opp millioner for å hente ham i 2010.

Den tidligere Altético Madrid-stjernen vartet opp med en rekke mesterredninger og hindret Real-stjernene å sette inn seiersmålet.

– David de Gea hadde tre-fire flotte redninger i dag, skryter Ferguson.

Artikkelen fortsetter under!

david de gea (Foto: SCANPIX)
david de gea (Foto: SCANPIX)

Welbeck åpnet ballet
Real Madrid kom best i gang, men det var likevel gjestene fra England som fant nettmaskene først: Wayne Rooney la inn corner fra høyre, hvorpå Danny Welbeck steg frem og satte ballen i mål.

Real svarte etter halvtimen da Ronaldo gikk frem på et innlegg fra Ángel di María. Portugiseren lå lenge i lufta før han satte ballen mesterlig i mål.

Foruten de to scoringene var det Real som vartet opp med det beste spillet. Hvittrøyene kunne fort tatt en tidlig ledelse da Fábio Coentrão fikk en god mulighet allerede i det sjette minutt.

Skuddet gikk lavt mot lengste hjørne, men United-keeper de Gea gikk ut i fullt strekk og vippet på imponerende vis ballen i stolpen og ut.

Ronaldo var ellers nær utligning med et langskudd to minutter før scoringen, men forsøket strøk stolpen på utsiden av mål.

De Gea reddet med beinet (!)
Real Madrid startet 2. omgangen på lik måte som de avsluttet den første: Med høyt press og offensivt spill. Men mot et forholdsvis kompakt United ble det lite store sjanser.

Den største etter hvilen kom da Sami Khedira la inn foran mål i det 62. minutt. Coentrão kom skliende på bakre stolpe og dundret ballen mot mål. På utrolig vis maktet imidlertid de Gea å redde skuddet - med beinet (!).

Men United var ikke vært helt ufarlige de heller, og van Persie hadde blant annet en gedigen mulighet i det 72. minutt. Nederlenderen fikk ballen forbi Real-keeper Diego López, på svært løst og sleivete vis, men Xabi Alonson reddet ballen på streken.

Uavgjortresultatet er utvilsomt mest gunstig for United, som nå har et verdifullt bortemål med seg til returoppgjøret 5. mars.

TV 2 Sporten livechattet underveis i kampen: