Aksel jobber hardt for å være rå

Aksel Lund Svindal har et stort problem før fredagens storslalåm i VM: Å være tøff nok til å kunne kjempe om en ny medalje.

Han har allerede én gull i utfor, kanskje den gjeveste seieren det er mulig å sikre seg i et VM. Han har en bronse i super G, en prestasjon mange mener var god som gull, startnummer og forhold tatt i betraktning.

Nå står han foran sin siste øvelse, storslalåm. Der skal han hevne hekten fra superkombinasjonen, der en medalje var innen rekkevidde, men der et uhell sendte ham hodestups ut av medaljekampen. Det var irriterende.

– Jeg vet jeg må prøve like hardt igjen, i fredagens storslalåm. Derfor må jeg fortsatt være rå mot meg selv et par dager. Det må ikke bli for behagelig. Jeg vet jeg ikke kan hvile på laurbærene, så nå må jeg virkelig jobbe med meg selv for å holde meg tøff nok, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

– Jeg vant det gjeveste gullet det kanskje er mulig å vinne i et VM. utforgullet. Derfor er jeg selvsagt fornøyd, men på den annen side irriterer det meg veldig at jeg ikke klarte å ta medalje i superkombinasjonen også. Det tror jeg er en naturlig innstilling, sier Svindal.

– Selvfølgelig må jeg innrømme at det er en litt slitsom innstilling å ha, men det er tross alt et mesterskap jeg kjører, og det er medaljene som teller, legger han til. (©NTB)