MARCAAA
MARCAAA

Slik lader pressen opp før storkampen: – «The perfect match»

Verden gjør seg klar til en av årets største fotballkamper.

Det er liten tvil om at kveldens møte mellom Manchester United og Real Madrid er kampen alle snakker om denne runden av Mesterligaen.

Begge lags managere har uttalt at kampen egentlig burde vært selve finalen, og Sir Alex Fergusons beskrev kampen som «The biggest game» på tirsdagens pressekonferanse.

Både spanske og britiske medier er godt i gang med å fyre opp før storkampen, og på selve kampdagen spares det ikke på kruttet.

«The perfect match»
Sky Sports, som har døpt kampen for «The Perfect Match», lader opp med å ta for seg historien de to klubbene imellom.

Det første oppgjøret gikk av stabelen foran 135 000 på Santiago Bernabéu i 1957. Den gangen vant spanjolene 3–1 etter at Enrique Mateos satte inn det siste og avgjørende målet for vertene.

Les også:Mourinho tror ikke han vil ta over for Ferguson
Les også:Spansk avis presenterer Rooney som øldrikkende hooligan

Elleve år seinere møttes lagene på ny i semifinalen av europacupen. Denne gangen var det United-legenden George Best som avgjorde da han scoret kampens eneste mål i første omgang. Returoppgjøret i Spania endte 3–3 etter at München-overlevende Bill Foulkes scoret sitt viktigste mål i karrieren seint i kampen.

Deretter gikk det 22 år før lagene møttes igjen. Etter at oppgjøret i Spania endte 0–0 hadde David Beckham og de andre United-profilene alle muligheter til å ta seg videre til semifinalen i 2000. Tre scoringer fra Real Madrid knuste derimot det håpet. To sene reduseringer fra Beckham og Scholes hjalp lite.

Zidane (Foto: STR/AP)
Zidane (Foto: STR/AP)

Det siste oppgjøret mellom de to gigantene gikk av stabelen i 2003. Etter å ha tapt 3–1 i første kamp sjokkerte Ferguson United-supporterne med å vrake David Beckham til returkampen på Old Trafford. Det funket derimot dårlig. Real Madrid tok ledelsen hele tre ganger etter hat trick av Ronaldo.

Da Ferguson bestemte seg for å bytte inn Beckham svarte Englands kaptein med å score to ganger og sørget for 4–3 seier til hjemmelaget. Det var likevel ikke nok, og Real Madrid kunne nok en gang juble for avansement.

Les også: Mourinho: – Jeg er stolt over å kjenne Ferguson

«Det er din dag»
Også i Spania fyres det opp i forkant av oppgjøret. Onsdag leverer den Madrid-baserte avisen Marca en imponerend forside. Et stort bilde av Cristiano Ronaldo kombinert med flere småbilder av historiske Madrid-øyeblikk viser tydelig at det ikke er hva som hvilken som helst kamp som sparkes i gang på Santiago Bernabéu i kveld.

MARCA-FORSIDE22
MARCA-FORSIDE22

Bildet er smykket med tittelen «ES TU DÍA», som på norsk betyr «Det er din dag». Og det er nettopp det det er. Mannen som er rangert som verdens nest beste fotballspiller får sitt første møte med gamleklubben etter at han forlot Old Trafford i 2009.

Forventningene i spanske medier er at han leder sine lagkamerater til seier mot sin gamleklubb. Også El Mundo Deportivo, som er kjent som en avis knyttet opp mot Barcelona, skriver at Madrid er soleklare favoritter hjemme mot den engelske storklubben.

– En veldig spesiell kamp for meg
Cristiano Ronaldo innrømmer på sin Twitter-profil at kampen kommer til å bli noe utenom det vanlige.

– I morgen vil vi spille mot Manchester United. En veldig spesiell kamp for meg. Ikke gå glipp av den, skriver han tirsdag kveld.

Noen timere senere sender han en melding til sin tidligere lagkamerat Wayne Rooney.

– Ser frem til å se deg i morgen, skriver han.

Ronaldo (Foto: Paul White/Ap)
Ronaldo (Foto: Paul White/Ap)