Eufemiano Fuentes (Foto: SCANPIX)
Eufemiano Fuentes (Foto: SCANPIX)

Nøkkelvitne i Operasjon Puerto-saken døde av hjerteinfarkt

Doktor Francisco Aguanell rakk aldri å avgi sin forklaring i den pågående rettssaken.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble ekspertvitnet meldt død av hjerteinfarkt tirsdag, dagen før han skulle gi sin forklaring i den pågående rettssaken mot den spanske skandaledoktoren Eufemiano Fuentes (57).

Det skriver Velonews. Ingen spanske medier melder ytterligere detaljer rundt dødsårsaken.

Doktor Francisco Aguanell skulle etter planen vitne om flere mistenkelige blodoverføringer utført av Fuentes i rettssalen. Den avdøde legen hadde utført flere undersøkelser på syklisten Jesus Manzano, etter at sistnevnte hevdet å ha dopet seg i samarbeid med Fuentes.

Legen ble ifølge AFP regnet som et nøkkelvitne i forsøket på å bevise at serier av blodoverføringer forringet helsen til Fuentes' mange pasienter. Nå må retten klare seg uten Aguanells vitnemål.

Ingen personer i eller rundt den pågående rettssaken vil kommentere saken overfor AFP.

Alberto Contador er en av flere toppryttere som er kalt inn som vitne i rettssaken mot som involverer mer enn 200 idrettsutøvere, 58 av dem syklister. Dopinglegen Fuentes har innrømmet at han bisto idrettsutøvere i «alle slags» idretter med dopingmisbruk, deriblant syklisten Ivan Basso.

Doping var ikke ulovlig i Spania i 2006, da skandalen først ble kjent. Fuentes er dermed ikke tiltalt for doping, men snarere for å ha satt flere personers helse i fare.