Doping
Doping

Wada vil dopteste Premier League-spillere

– Fotball tester ikke for EPO ofte nok, mener Wada-president John Fahey.

Verdens antidoping-byrå (WADA) setter spørsmålstegn ved om Premier League-spillere testes nok for EPO og andre blodstimulerende stoffer.

– Fotball tester ikke nok for EPO. De kan gjøre mer, og vi oppfordrer dem til å gjøre mer, sier Wada-president John Fahey ifølge The Guardian.

Får støtte av Wenger
Armstrong-skandalen og Operasjon Puerto-rettssaken har for alvor fått doping-snøballen til å rulle. Fuentes har tidligere avslørt at flere fotballspillere stod på kundeliste hans. Arsene Wenger er blant dem som etterlyser flere dopingtester i fotballen.

– Jeg ville støttet blodtesting. UEFA er klare til å gjøre det, men det byr på etiske spørsmål fordi alle må akseptere det. Ikke alle er klare til å gjøre det, har Wenger tidligere uttalt.

Det er ikke bare Wenger som etterlyser flere dopingtester. Profilerte tennisspillere som Roger Federer og Rafael Nadal mener det testes for lite.

Les også: Wenger vil blodteste spillere
Les også: Kvarmes eks-klubb knyttes til doping: – Jeg er aldri blitt tilbudt noe

Etterlyser blodpass
Wada-sjef David Howman ber fotballen lære av baseball.

– Vi hadde et møte med Major League Baseball i forrige uke. De tester og analyserer mer enn mange andre internasjonale forbund. Hver eneste baseball-spiller blir testet fire ganger i året. Jeg vet jeg snakker om kvantitet fremfor kvalitet, men hvis du spør hver Premier League-spiller om han blir testet fire ganger i året, så tror jeg vi alle vet hva svaret er, sier Howman.

Fahey spør seg hvorfor Premier League-spillere ikke blir testet oftere.

– Vi vet at biologiske blodpass er et effektivt virkemiddel. Hvorfor har ikke fotball tatt det i bruk, sier Fahey.