Reka
Reka

Rekdal: – Stallen er ikke god nok til å ta gull

Derfor rydder Kjetil Rekdal opp i Vålerengas spillerstall.

La Manga (TV 2): Kjetil Rekdal er i godt gang med store utskiftninger hos Vålerenga. Treneren bygger nå opp en stall som skal kjempe om topplasseringene når Tippeligaen sparkes i gang om litt over fire uker.

– Vi skal ha tjue utespillere, med dobbel dekning på hver posisjon, og tre keepere, sier Rekdal til TV 2.

Sender vekk spillere
For comebacktreneren var ikke fornøyd med materialet han arvet etter Martin Andresen.

– Til å vinne gull er ikke stallen god nok. I fjor var det vel 20 poeng opp til Molde, Rosenborg og Strømsgodset. Et ganske godt stykke, mener han.

Les også: Børven bøtter inn mål for «nye» Vålerenga
Les også: Christian Grindheim tilbake til Vålerenga

Derfor er det nå tatt flere grep hos de blå og røde. Flere spillere er på vei vekk, enten ved salg eller på lån. Her er noen av grepene Rekdal allerede har tatt:

* Abdurahim «Ibba» Laajab har skrevet under en treårskontrakt med Bodø/Glimt
* Kamer Qaka skal prøvespille for Odd
* Nikolai Næss er klar for Stabæk
* Aaron Samuel trener med Sarpsborg 08 denne uken
* Aleksander Solli har trent, og trener stadig, med Hønefoss

– Er det mange av disse spillerne som ikke har noen fremtid i Vålerenga?

– Jo, de kan ha en fremtid, for de har kontrakt her. Og flere av dem er unge og trenger spilletid. Men når vi har en spillerstall på 30 spillere, og det verste eksempelet var sju midtstoppere, så sier det seg selv at noen må flytte på seg. Det betyr ikke at det er kroken på døren. Vi får se om det blir utlån, salg eller skifte av klubb, svarer Rekdal.

Laajab
Laajab

Prøvespiller fra Sør-Afrika
Med til La Manga har også Rekdal en spiller som heter Kermit Erasmus. 22-åringen kommer fra Sør-Afrika og er en spiller treneren har hatt et øye til i lengre tid.

– Det er en lynhurtig kantspiller, eller spiss, som har vært i Feyenoord. Jeg så på ham i Aalesund-tiden, men da hadde vi ikke økonomi. Det vet jeg ikke om vi har i Vålerenga nå, men vi hadde i hvert fall mulighet til å se på ham her nede. Han er en spiller med stor fart, og det er noe vi trenger i Vålerenga. Det passer inn i den malen vi har om å ha tjue spillere i stallen, utdyper Vålerenga-sjefen.

Les også: Nye trenere setter ikke fart på sesongkort-salget
Les også: Rekdal: – Jeg var forut for min tid, men ble kritisert for det samme Solskjær nå hylles for

Også Jan Gunnar Solli er på prøvespill. Det har han vært siden januar. I 3-1-seieren mot CSKA Moskva mandag pådro han seg en strekk, noe som holder ham vekke fra trening i tre uker.

– At Jan Gunnar er skadet har ikke noe å si for hans sjanser for å få kontrakt her. Vi vet hva han står for. Vi vet han er en flott fyr og en flott fotballspiller. Om han får kontrakt eller ei, er sammensatt. Det handler om økonomi og så videre.

– Når kan han forvente et svar?

– Hvis jeg gir deg en dag får vi et voldsomt press. Jeg lar heller være, og så får vi oppsummere og gi et svar seinere, svarer han.

Jakter forsterkninger
For det jobbes i kulissene på Valle. Rekdal vil si minst mulig om spillerjakten, som allerede har resultert i et gjensyn med Daniel Fredheim Holm og Christian Grindheim.

– Vi vet vel ikke selv en gang hvor mange vi vil ha inn. Vi har kandidater i sikte, men det har nok flere klubber også. Vi får se når vinduet stenger hvor vi er hen da. Vi skal ha gode spillere, både de med erfaring og de med utviklingspotensial, påpeker han.

Tirsdag skrev Aftenposten at Vålerenga hadde prøvd å kvitte seg med Kristofer Hæstad, og at Start skal ha blitt tilbudt fjorårets kaptein. Rekdal ønsker å beholde «Doffen».

– Ja, ellers hadde han ikke vært her. Jeg har hørt at dette er blitt skrevet nå, men tanken har i hvert fall ikke kommet fra meg. Hva som skjedde før min tid, vet jeg ikke. Doffen er her, og konkurrerer på lik linje med alle andre.

Rekdal går dermed en travel tid i møte.

– Ja, det er riktig å si at mye må gjøres i spillerstallen. Det skjer hos flere klubber. det Dette er ikke så dramatisk som media vil ha det til. Hos oss blir det gjort en fornuftig jobb, vi skal ta vare på spillerne og de som har kontrakt skal respekteres, avslutter han.