PSG og Juventus med solide borteseirer

Paris Saint-Germain og Juventus har langt på vei avgjort sine åttedelsfinaler i mesterligaen med borteseirer 2-1 over Valencia og 3-0 over Celtic tirsdag kveld.

De to storklubbene toppet hver sin tabell i gruppespillet og var favoritter mot antatt svakere motstandere, men får en lettere vei mot kvartfinalene enn ventet.

Juventus fikk en drømmestart på Celtic Park i det vertenes forsvar tabbet seg ut allerede i det tredje minuttet. Alessandro Matri kom enkelt igjennom og fyrte løs. Claudio Marchisio banket returen i mål etter at Celtic tilsynelatende fikk ryddet unna, men reprisene viste at Matris skudd var over målstreken.

Celtic ble løftet framover av et ekstatisk publikum, men tross et overtak i banespillet ville det seg ikke for hjemmelaget.

Fire-fem gode målsjanser ble misbrukt før Claudio Marchisio økte ledelsen for effektive Juventus i det 77. minuttet. Samme mann var nest sist på ballen da Mirko Vucinic nærmest ødela ethvert Celtic-håp med 3-0-målet seks minutter senere.

Paris Saint-Germain leverte en strålende førsteomgang mot Valencia i Spania, men en sen scoring av vertene og en utvisning for Zlatan Ibrahimovic la en liten demper på stemningen for de tilreisende. (©NTB)