vif (Foto: Scanpix)
vif (Foto: Scanpix)

VIF mot seriegull etter ny derbyseier

Vålerenga slo rivalen Lørenskog for femte gang denne sesongen samtidig som Oilers gikk på sitt femte tap på de siste seks kampene.

Oslo (TV 2 Sporten): Den uventende Oilers-kollapsen kombinert med VIFs femte strake seier sørger for at Oslo-klubben leder med åtte poeng fem serierunder før slutt.

– Vant Vålerenga? Da blir det nok vanskelig å ta igjen dem nå. Jeg tror ikke vi skal tenke altfor mye på det akkurat nå, sier Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen til tv2.no.

Serietoeren ledet 3-1 før den siste perioden på Lillehammer, men kom under 4-3 før Matt Ryan utliknet med kun ti sekunder igjen å spille. I forlengningen tok Thoresen ut målvakten i et forsøk å sikre to poeng, men i stedet satte Alexander Reichenberg pucken i tomt bur for guttene fra OL-byen.

Formsvikt
Det betyr at vanligvis så solide Oilers nå står med fem tap på de siste seks kampene.

– Vi har mistet litt naturlig selvtillit. Nå spilte vi egentlig ganske greit i to perioder, men ble litt stresset og slapp inn for enkle mål i undertall. Vi må bare sørge for å komme tilbake og bli bedre, sier Thoresen.

– Gratulerer dere VIF med seriegullet allerede?

– Nei, det kan vi vente med til de har vunnet. Det blir vanskelig for oss, men det er ikke avgjort. Å gratulere dem blir det samme som å si at vi gir opp, og det gjør vi ikke. Men fokuset vårt må være å bli et bedre lag så fort som mulig.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

698118

Oilers har igjen Lørenskog hjemme torsdag, Tønsberg borte, Rosenborg hjemme og Sparta borte før Vålerenga kommer til DNB Arena i den siste serierunden 28. februar. VIF skal før den tid møte Tønsberg, Sparta og Frisk Asker på Jordal i tillegg til Rosenborg i Trondheim.

Fem strake mot LIK
Mange VIF-supportere hadde tatt den korte turen over grensen til Romerike tirsdag kveld og fikk se Sondre Olden og Tyler Donati sikre 2-0-ledelse i første periode. Daniel Sørvik økte til 3-0 i overtall midtveis før to raske reduseringer signert Mats Frøshaug og James Sixsmith skapte spenning i en periode LIK vant skuddstatistikken hele 23-6.

Frøshaugs andre for kvelden sørget for at 0-3 ble til 3-3 fem minutter ut i siste periode, men da tok serielederen seg sammen. Erik Follestad Johansen knallet inn 4-3 i overtall tre minutter senere, og en god Sondre Olden satte inn kampens siste mål snaue to minutter før slutt.

1,698 tilskuere i Lørenskog ishall fikk dermed se Vålerenga ta sesongens femte strake seier av fem mulige mot rivalen fra Romerike.

Eirik Skadsdammen var tilbake for Storhamar i 7-2-seieren over Stjernen tirsdag kveld og noterte en assist i comebacket. 10. januar pådro han seg hjernerystelse da han ble taklet stygt av Frisk Askers Kiel McLeod.

Rosenborg nærmer seg Stjernen på den siste sluttspillplassen etter hjemmeseieren over Frisk Asker mens Sparta har festet et grep om den viktige fjerdeplassen etter storseieren over tabelljumbo Tønsberg.

jens
jens