Ever Banega (Foto: SCANPIX)
Ever Banega (Foto: SCANPIX)

Dette er Valencias skandalestjerne – fra webkameraonani til oppbrent Ferrari

Éver Banega er nesten mest kjent for sine utenomsportslige sprell.

Tirsdag kveld sparkes åttedelsfinalene i Mesterligaen i gang med oppgjøret mellom Valencia og PSG som en av godbitene.

Mens det franske storlaget setter sin lit til superstjernen Zlatan Ibrahimovic for å sikre avansement, henger mye av ansvaret for spanjolenes suksess på den kontroversielle midtbanestjernen Éver Banega.

24-åringen er en av Argentinas største fotballstjerner, og er attpåtil født i samme by som landsmann Lionel Messi.

Men Banega er nok vel så kjent for alle hans utenomsportslige episoder de siste årene. Goal har tatt en nærmere titt på mannens «merittliste».

Se bare her:

  • To dager før forrige ukes seriekamp mot Barcelona skal Banega ha møtt opp forsinket og beruset på trening, ifølge spanske aviser. Valencia-trener Ernesto Valverde avviste at stjernen var full, men bekreftet at han hadde kommet for seint. Like etter unnskyldte Banega seg på Twitter: «Jeg ber om unnskyldning til alle jeg har fornærmet og til Valencia-fansen. Jeg innser ting, lærer av det og går videre». Det hører med til historien at Banega scoret ett mål og spilte strålende i uavgjortkampen mot Barcelona.
  • Bare dager etter at han signerte for Valencia i 2007 ble en pikant video spredt på Internett. Klippet viste Banega mens han onanerte foran et webkamera. Valencia-ledelsen likte hendelsen svært dårlig og uttalte: «Dette er uakseptabelt. Vi ønsker ikke mer skandaler utenfor banen nå».
  • Like etter meldte spanske medier at Banega hadde blitt stoppet av politiet for fyllekjøring.
  • Banega var på utlån til Atlético Madrid i 2008/2009-sesongen og skal da ha tilbragt mye tid ute på nattklubber og fuktige fester. Nettopp av den grunnen skal Valencia ha insistert på en klausul i kontrakten om at Banega ikke får lov til å feste.
  • I februar i fjor pådro Banega seg en fotskade på en - mildt sagt - spesiell måte. Banega skulle fylle bensin på bilen, men glemte å sette på håndbrekket og fikk det rullende kjøretøyet over foten. Resultatet ble brukket ankel og brukket bein, samt at sesongen gikk fløyten.
  • I juli i fjor var Banega fortsatt i gang med sin opptrening etter bilulykken. Men uhellet var ute nok en gang: Hans Ferrari fikk kortslutning og brant opp. Banega var selv øyenvitne mens den dyre bilen gikk opp i flammer.


Les også: Mourinho: – Jeg er stolt over å kjenne Ferguson
Les også: Barcelona-stjernen Piqué: – Alt taler for United-seier

Banega var tilbake i aksjon igjen for Valencia i oktober i fjor og har vært tidvis gnistrende for hvittrøyene de siste månedene. Argentineren har vært så god at han også har spilt seg tilbake på det argentinske landslaget.

Like imponerte var imidlertid ikke Valencia-ledelsen i 2009 da de mer enn gjerne ville kvitte seg med ham.

Valencia var faktisk villige til å selge Banega for under det halve av de 133 millioner kronenene de hadde betale, men ingen klubber ville ta sjansen. Everton var villig til å hente Banega på lån og var også enige om en avtale. Men en manglende arbeidstillatelse satte en stopper for overgangen.

Dermed ble Banega værende på Mestalla. Det er nok Valencia-sjefene glade for i dag.

I hvert fall mesteparten av tiden.