sol_1
sol_1

Semb og Siem i Solskjær-møte

Men NFF avviser at landslagssjef-jobben var et tema.

Gull i begge forsøk med Molde har gjort Ole Gunnar Solskjær brennhet i Norges Fotballforbund.

Nå tyder mye på at NFF ønsker å legge forholdene til rette for at Solskjær blir Drillos erstatter.

I Spania i slutten av januar hadde generalsekretær Kjetil Siem og toppfotballsjef Nils Johan Semb samtaler med Molde-treneren, men i kveldens utgave av Sportsdb18 på TV 2 Sport nekter Semb for at trenerjobben var et tema.

– Det handlet ikke om landslagssjefjobben, for å si det sånn. Men jeg skjønner hvorfor du spør, sier Semb

– Solskjærs kontrakt med Molde går ut når det er VM i Rio. Det vil vel nesten være tjenesteforsømmelse ikke å snakke med han om dette?

– Som sagt: Vi får komme tilbake til det til sommeren, så får vi se hvilke kandidater vi har da, svarer toppfotballsjefen.

– Ganske sikker på at han står øverst
Dagbladets sportskommentator Morten Pedersen holder også den tidligere Manchester United-spilleren som soleklar favoritt til å bli ny landslagssjef.

– Hvis du spør meg nå, så svarer jeg Ole Gunnar Solskjær. Jeg er ganske sikker på at han står øverst på arket på Ullevaal stadion. Men jeg er usikker på om han sier ja hvis han får spørsmålet, sier Pedersen.

Fotballforbundets trumfkort kan være at Solskjær av familiære årsaker ønsker å bli i Norge – fremfor å bli manager i en engelsk klubb når kontrakten med Molde går ut som et drøyt år.

– Den prosessen starter vi sannsynligvis etter disse to Albania-kampene. Da kan du spørre meg om hvilke kandidater vi skal se på, sier Nils Johan Semb.

– Har ingen hast
Generalsekretær Kjetil Siem er krystallklar på at prosessen med å finne Drillos arvtager ikke kommer til å starte på en god stund.

– Du trenger ikke ha funnet opp kruttet for å lage en liste over de mest aktuelle trenernavnene i dagens situasjon. Men vi har ingen hast – og det har heller ingen hensikt – å begynne en prosess eller starte samtaler med kandidater nå.

Det viktigste for oss er å gi ro til dagens regime. All vår fokus handler om å gi støtte på veien til Brasil-VM. I det øyeblikket vi begynner å snakke om mulige nye landslagstrenere, tar vi oppmerksomhet – og skaper uro. Men vi har ikke snakket med noen kandidater – og vi lyver heller ikke om dette, sier Kjetil Siem.

– Men det vil vel være naturlig at du og Semb – som kjenner Solskjær så godt – snakker med ham uformelt om hva han ønsker i sin videre karriere?

– Det kommer an på hvordan du ser på det. Folk spør jo meg også om hva jeg skal i fremtiden, men det er ikke noe tema av den grunn. Poenget er at det ikke er noen prosess som er satt i gang. Men det betyr ikke at vi ikke kan ha møter med de som senere kan bli en kandidat – om andre ting. Enten det handler om mediemanualer, U21-EM eller landslagsspillere.

– Er det ikke viktig å posisjonere seg for eventuelt å sikre seg Solskjær når kontrakten med Molde går ut sommeren 2014?

– Det er vel sånn for både en Solbakken, en Rekdal eller en Solskjær at de har fått med seg at Egil er ferdig etter Brasil-VM. Vi trenger ikke å fortelle dem om det. Hvis de er interessert, kan de ringe og melde fra.

– Nils Johan Semb sier at prosessen vil starte etter bortekampen mot Albania i juni?

– Det er mulig vi setter oss ned og prater om det da, men jeg tror ikke det blir samtaler med kandidater før tidligst til høsten. Det har ingen hensikt. Vi vet at det å bli landslagssjef for Norge er en veldig attraktiv jobb, svarer Kjetil Siem.