omar (Foto: Scanpix)
omar (Foto: Scanpix)

Elabdellaoui vil bli i Tyskland etter drømmestart

21-åringen ble kåret til banens beste i hjemmedebuten og har servert to målgivende pasninger på like mange kamper.

Oslo (TV 2 Sporten): Omar Elabdellaoui gikk rett inn på Eintracht Braunschweig-laget etter kun én uke i den tyske klubben, og spilte 90 minutter på høyresiden på midten i 2-1-seieren over Paderborn.

U21-landslagsspilleren fikk tillit også hjemme mot Aalen fredag og serverte der sin andre målgivende pasning på to kamper. Flere tyske aviser og TV-kanalen som viste kampen kåret i tillegg Elabdellaoui til banens beste.

– Jeg tenkte det kanskje ville ta noen uker før jeg kom inn på laget, men treneren sier jeg er en type spiller de trenger. De har vært veldig positive hele veien, sier Elabdellaoui til tv2.no.

Til Tyskland
Manchester City-talentet hadde tilbud fra flere klubber etter at han valgte å avbryte låneoppholdet med Feyenoord i midten av januar. I 2011 spilte han ti kamper på lån i Strømsgodset, men den anvendelige spilleren ønsket seg nå til en større liga og endte opp hos Eintracht Braunschweig - serielederen i 2. Bundesliga.

– Det har gått veldig, veldig bra så langt. Jeg trives også godt i det som er en liten og koselig by, og får spille fast på høyt nivå. Det er det viktigste for meg, forteller Elabdellaoui.

Artikkelen fortsetter under bildet!

omarto
omarto

Spilleren som i fjor høst var med på å sende U21-landslaget til sommerens EM i Israel forteller at Eintracht Braunschweig, som for øyeblikket topper 2. Bundesliga og satser på opprykk, har en ballbesittende spillestil som passer 21-åringen godt.

Snakker med City
Han har kontrakt med regjerende Premier League-mester Manchester City ut neste sesong og forteller at klubben jevnlig tar kontakt for å høre hvordan det går i Tyskland.

– Det kan godt hende jeg blir her en stund. 2. Bundesliga er bra, men et opprykk hadde vært helt perfekt, sier Elabdellaoui som snart skal ta fatt på tyskundervisning sammen med flere av lagkompisene.

– Hvordan er fotballinteressen i Braunschweig?

– Veldig stor. Alt handler om fotballaget og fansen er helt gale!