Leif Kristian Haugen under tirsdagens lagkonkurranse i VM i Schladming. (Foto: Poppe, Cornelius)
Leif Kristian Haugen under tirsdagens lagkonkurranse i VM i Schladming. (Foto: Poppe, Cornelius)

Lund Svindal om dommerkaoset i Schladming: – Forstår ikke reglene

Etter en kontrabeskjed fra FIS ble det klart at Slovenia slo Norge i åttedelsfinalen i lagkonkurransen under alpin-VM tirsdag.

Schladming/Bergen (TV 2 Sporten): Dermed ble det slovenerne som møtte vertsnasjonen Østerrike i kvartfinalen. Det endte 3-1 i favør østerrikerne. Hjemmenasjonen leverte varene også i finalen og tok et meget populært gull foran elleville tilskuere. Sverige kapret sølvet, mens Tyskland tok bronse.

Ute etter dommerkaos
Men før kampen om gullet ble avgjort hadde Norge først fått beskjed etter åttedelsfinalen at de gikk videre på tid etter 2-2 i dueller mot Slovenia. Mona Løseth og Leif Kristian Haugen vant begge sine dueller, mens Nina Løseth og Henrik Kristoffersen tapte sine.

Les også: Sponsorsjef og reklameguru om Aksel Lund Svindal: – Superstjerne og sex-symbol

Imidlertid var det en feil i Det internasjonale skiforbundets (FIS) system som sendte Norge videre. Arrangøren hadde lagt sammen de to beste tidene, som var tidene til begge herreløperne hos Norge. Men reglene sier at det er beste herre- og dametid som skal legges sammen.

Løypa i tirsdagens lagkonkurranse i Schladming-VM. (Foto: Luca Bruno, © FP)
Løypa i tirsdagens lagkonkurranse i Schladming-VM. (Foto: Luca Bruno, © FP)

Slovenias beste kort for hvert kjønn hadde bedre tider enn Mona Løseth og Haugen, som var Norges to raskeste for hvert kjønn. Dermed ble det ingen kvartfinale for det norske laget, med seks hundredelers margin.

– Fortsatt overrasket
Selv om kontrabeskjeden var nedslående, deppet ikke det norske laget etter exiten i åttedelsfinalen. Haugen mener likevel at det var svakt av arrangøren ikke å gi beskjeden like etter målgang.

– Hva skjedde?

– Si det. Jeg er fortsatt overrasket. Jeg trodde vi hadde vunnet. Jeg så grønne lys da jeg kom i mål og var fornøyd med det. Så kom kontrabeskjeden, «dere har ikke vunnet likevel». Det er jo viktigst at de som er raskest går videre, men det hadde vært bedre å få vite det her nede enn opp ved start, sier Leif Kristian Haugen til TV 2 Sporten.

Les også: Lund Svindal skadet seg i utfor i superkombinasjonen

Haugen, som vant sin duell, gledet seg stor til å møtte hjemmenasjonen Østerrike i kvartfinalen. Derfor var det skuffende å få kontrabeskjeden fra dommerne.

– Jeg var dritgiret. Tenkte at jeg kanskje fikk møtte Hirscher og vise han «vinterveien», men det fikk jeg ikke lov til. Det var noen slovenere som fikk kjørt seg istedenfor, sier Haugen, som nå lover å gi jernet i storslalåmen.

– Jeg går «all in». Bånn gass, så får vi se hva det holder til, sier Haugen.

– Gjorde ikke jobben
Mona Løseth gjorde jobben i sin duell i åttedelsfinalen, men søster Nina klarte ikke å gjøre det samme. Hun var naturligvis skuffet over å ikke ta seg videre i rennet.

– Det var dårlig av meg og Henrik ikke å vinne. Vi burde vunnet heatene våre, men jeg kom aldri skikkelig i gang. Mona og Leif gjorde jobben sin - jeg og Henrik gjorde ikke det, sier Nina Løseth.

– Det var kjekt å kjenne på vinnerfølelsen, så lenge det varte, sier Mona Løseth.

SMILTE ETTER EXITEN: Mona og Nina Løseth var skuffet over ikke å komme seg til kvartfinalen, men smilet var likevel på plass i mixed zone etter lagkonkurransen. (Foto: Pål S. Schaathun, TV 2)
SMILTE ETTER EXITEN: Mona og Nina Løseth var skuffet over ikke å komme seg til kvartfinalen, men smilet var likevel på plass i mixed zone etter lagkonkurransen. (Foto: Pål S. Schaathun, TV 2)

Dommerkaoset skapte også reaksjoner på Twitter, der en småskadet Aksel Lund Svindal forstod lite av hva som skjedde.

– Lagkonkurransen er så avansert at verken TV-produsenten, ORF-eksperter eller jeg kan forstå hvilket lag som vinner. Vant Norge?, skrev Aksel Lund Svindal på Twitter, før det ble klart at Norge var ute av konkurransen.

(©NTB/TV 2 Sporten)