Aksel Lund Svindal (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Aksel Lund Svindal (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Svindal valgte sykkel framfor ski

Aksel Lund Svindal føler seg fortsatt litt stiv på baksiden av kneet etter strekken han pådro seg i superkombinasjonen.

– Vi har bestemt av Svindal ikke skal på ski tirsdag. Han trenger litt ro og hvile de neste dagene, så det er ikke sikkert det blir skitrening på ham onsdag heller, men det er ikke endelig avgjort, sier landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

Han kunne fortelle at Svindal følte seg fin ved frokosten tirsdag morgen, og etterpå gikk han til behandlinger for muskelstrekken. Han strakk en muskel på baksiden av kneet i det han skulle stake seg ut av startbua i utfordelen av kombinasjonen.

– Det gjør ikke vondt når jeg står på ski, men det er helt håpløst å gå vanlig, sa han etter at kombinasjonen var over. Der hektet han fra en klar medaljemulighet på toppen av det siste bratthenget.

– Ved siden av behandlinger for muskelstrekken har Svindal vært på ergometersykkel i dag. Jeg føler også at vi har full kontroll med tanke på storslalåmrennet fredag, forteller Tjørhom.

Amerikanske Ted Ligety er storfavoritt til å vinne gullet i storslalåm etter at han har vunnet gull i både super-G og superkombinasjonen. Svindal, som står med gull i utfor og bronse i super-G, er også en av medaljefavorittene i storslalåm, om enn ikke den største gullfavoritten. (©NTB)