Fotball: Park får OL-bronsen fra London

Sørkoreanske Park Jong-woo får omsider sin OL-bronsemedalje fra fotballturneringen i London, men samtidig en advarsel for sin politiske gest etter bronsekampen.

Etter at Sør-Korea hadde slått Japan 2-0 i bronsekampen, feiret Park seieren ved å løpe med et skilt med det politiske budskapet «Dokdo is our land».

Budskapet gjelder konflikten mellom Sør-Korea og Japan om småøyene som heter Dokdo på koreansk og Takashima på japansk. Den isolerte øygruppen har vært et stridsemne mellom landene i flere tiår.

IOK reagerte med å nekte Park adgang til medaljeseremonien, og han fikk ingen medalje. Mandag forklarte han seg for IOKs disiplinærkomité i Lausanne, og etterpå valgte IOK å tilkjenne ham bronsemedaljen sammen med en advarsel.

Den 23 år gamle midtbanespilleren forklarte at han fikk plakaten av en tilskuer og at han ikke hadde planlagt markeringen. IOK mener likevel at han brøt det olympiske charteret som ikke tillater politiske markeringer under OL.

Det internasjonale fotballforbundet FIFA bøtela ham med snaue 22.000 kroner (3500 sveitsiske franc) og utestengte ham i to landskamper. (©NTB)