William Buick (Foto: Stephen Pond)
William Buick (Foto: Stephen Pond)

På fem uker har norske William kjørt inn ti millioner kroner i Japan

– Jeg har gjort det bra, men ikke slått noen rekorder for å si det sånn.

På denne måten oppsummerer William Buick sitt Japan-opphold så langt. Etter fem uker står han med elleve seire og godt over 1 million pund innridd til fornøyde japanske eiere. Ti millioner norske på en drøy måned. En grei inntjening.

Lørdag vant William et gruppe 3-løp med formidable 230 000 pund til vinneren.

– Det er det samme som vinneren av 2000 Guineas får i England. Det er store penger her borte. For å si det litt forsiktig. Ellers er det høy standard på racing'en i Japan. På hestene, på organiseringen, på alt. Men det er lite engelsk, og det er en helt annen kultur.

Men alt i alt har dette vært en flott erfaring og en god opplevelse, sier William Buick til Equus Media.

I Japan har han fast lønn pluss fem prosent av innridne penger, i England er prosentsatsen litt høyere.

– Oppholdet i Japan handler ikke om penger, slår William Buick fast.

Kan bli retur
Han er i strålende humør. 24-åringen fra Eiksmarka har tre uker igjen før han sier farvel til Osaka-området og Japan for denne gang.

William ser ikke bort fra en retur neste vinter.

– Jeg føler at jeg har vært heldig. Og at det går an å ha base her om vinteren. Dubai har sol og varme, men det er tøffere å få ritt der, sier jockeyen som vant flest gruppe 1-løp på verdensbasis i fjor: Hele ni i tallet. Da snakker vi om galoppens absolutte Formel 1-klasse.

Tror på The Fugue
3. mars er William tilbake i England, for å fortsette suksessferden sammen med trener John Gosden. Sistnevnte trenerchampion i England i fjor for aller første gang. Vår mann Buick treer på statistikken med 130 seire. Men best av alle toppjockeyene i pengeveien.

– Alt fortsetter som vanlig. Det er lov å håpe på samme året som i fjor. Vi har mange gode hester, det er alltid spennende med 2-åringene. Hvem jeg har størst forhåpninger til? La meg svare The Fugue (eid av Andrew Lloyd Webber, red.anm.), sier William, som rir sine 54 kilo - lettere enn i England.

– Maten er annerledes, men den er sunn. 54 kilo går greit, oppsummerer William som akkurat nå har besøk av kjæresten, Jane.

Dubai-ritt?
Et gruppe 1-løp gjenstår blant annet før veien går mot vest igjen. 20 mars begynner den engelske flatløpssesongen.

William regner med ellers med at han rir under den avsluttende World Cup-helgen i Dubai i mars