baasmo (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
baasmo (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

Nysingel Baasmo Christiansen klar for Oscar-flørt

«Kon-Tiki»-stjernen har store forventinger før avreisen til Hollywood.

Lørdag er det premiere på «Onkel Vanja» på Nationaltheatret, der Norges mest suksessfulle skuespiller gjennom tidene, Liv Ullmann, er regissør for skuespillere som Kari Simonsen, Sverre Anker Ousdal og Anders Baasmo Christiansen.

Les også:Hollywood jakter «Kon-Tiki»-regissørene

Oscar-nominert

Ullmann ble både i 1971 og 1976 nominert til Oscar for beste kvinnelige skuespiller. I sin skuespillerstab i «Onkel Vanja» har hun med seg en av årets håpefulle Oscar-nominerte, nemlig Anders Baasmo Christiansen som spiller en av hovedrollene i den Oscar-nominerte filmen «Kon-Tiki».

liv (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)
liv (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)

Når stjernene inntar den røde løperen på Kodak Theatre i Hollywood den 24. februar, tar Anders Baasmo Christiansen er liten pause fra oppsetningen på Nationaltheatret for å feste med «Kon-Tiki»-gjengen i stjernebyen.

Lynvisitt

– Jeg rekker akkurat å stikke over fra fredag til mandag. Jeg har aldri vært i Los Angeles før, så det blir kult. Det blir en slags avslutningsfest for vårt prosjekt. Alle de syv hovedskuespillerne skal over, regissører, manusforfattere og produsenter. Vi møtes igjen og kommer til å ha det veldig hyggelig, så det blir spennende å se hvordan det fungerer, sier Baasmo Christiansen til «God kveld Norge».

Og for skuespilleren er det først og fremst fest som står i fokus for USA-turen.

hole (Foto: Lars Askheim, © ps)
hole (Foto: Lars Askheim, © ps)

– Ettersom jeg er der borte så kort så spørs det vel hva jeg rekker av møter med folk og sånne ting. Det er vel litt fest og smoking og bare gå rundt og vake og henge på det som skjer. Og å ha det gøy med gjengen, det er det viktigste. Når det gjelder utdelingen er «Amour» den soleklare favoritten, som er både fortjent og er sannsynlig at kommer til å vinne. Men jeg tror «Kon-Tiki» har en god outsider-posisjon. Det har hendt at favoritter har snubla før, men vi blir nok ikke skuffa om vi ikke vinner.

Les også: «Kon-Tiki»-stjerne vraker Oscar for å pusse opp

Sjekke opp superstjerner

I midten av november ble det kjent at Baasmo Christiansen og «Halvbroren»-skuespiller Mariann Hole gikk hvert til sitt etter fem år. Nå håper den relativt nysingle «Kon-Tiki»-stjernen å få sjekket opp kvinnelige superstjerner på Oscar-festen.

– Å, det er så mange. Det er mange flotte. Kate Winslet er den første som slår meg, men jeg har nok noen bedre også hvis jeg får tenkt meg om, sier Anders Baasmo Christiansen lattermildt til «God kveld Norge».

Les også: Ingen pris til «Kon-Tiki» i natt

Ingen Hollywood-drøm

De siste årene har Anders gjort seg bemerket for store roller i filmer som «Nord», «Arn» og «Reisen til julestjernen».

At han nå har både en Golden Globe og Oscar-nominasjon på CVen for arbeidet med «Kon-Tiki», gjør derimot ikke at han blir mer lysten på å gjøre store produksjoner i Hollywood.

– Hva skal jeg si til det? Det går mer på at jeg har lyst til å jobbe med bra folk. Det er ikke sånn at Hollywood er bra uansett. Jeg har jo fått noen små tilbud via agenten min i Danmark, men vil du dra på turné med Riksteatret og Liv Ullmann et halvt år eller vil du dra en uke til Kanada og spille i en skrekkfilm med et rævva manus. For meg er det helt innlysende hva jeg vil da. Jeg vil jobbe med bra folk. Får jeg muligheten til å gjøre en rolle der borte eller i Europa, så er det likevel det som trekker. Så jeg vil nok aldri fly rundt i Los Angeles og banke på dører. Det kjenner jeg at ikke er noe for meg. Men gjør man en rolle i Norge som gjør at man blir sett der ute og får en sjanse, så sier jeg selvfølgelig ikke nei takk, sier Baasmo Christiansen til «God kveld Norge».

Les også: Kulturministeren: – Fantastisk at «Kon-Tiki» er nominert