BaxterRooneyWebTo
BaxterRooneyWebTo
BaxterRooneyWeb
BaxterRooneyWeb
JoseBaxterWeb
JoseBaxterWeb

Han skulle bli den nye Wayne Rooney

Lørdag kan Jose Baxter sende gamleklubben Everton ut av FA-cupen.

Se Oldham-Everton lørdag 16. februar klokken 19.00 på TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no!

Med jevne mellomrom dukker det opp spillere i forskjellige klubber som spås å følge i fotsporene til tidligere storspillere i samme klubb. En av disse heter Jose Baxter, og han var dømt til å bli «den nye Wayne Rooney» i Everton.

Angrepsspilleren spilte for de blå fra Merseyside fra han var seks år, fikk debuten for A-laget da han kun var 16 år og 191 dager på åpningsdagen av Premier League i 2008, og ble med det den yngste A-lagsspilleren i klubbens historie. Da Baxter kom innpå slo han James Vaughans rekord, men den alle snakket om at Baxter virkelig skulle følge i fotsporene til var Wayne Rooney.

FÅR INTRODUKSJONER AV MOYES: Jose Baxter kommer innpå som innbytter
  i borteoppgjøret med AEK Aten i Europaligaen i 2009. (Foto: Adam Davy/Pa
  Photos)
FÅR INTRODUKSJONER AV MOYES: Jose Baxter kommer innpå som innbytter i borteoppgjøret med AEK Aten i Europaligaen i 2009. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Les også: Han var Manchester Citys stjerneskudd - nå er han frigitt

Seks kamper på tre år
Da han helgen etter ble plukket ut i startoppstillingen til oppgjøret mot WBA og med det ble den yngste til noensinne å starte en kamp for «Toffees» skjøt forventningene bare ytterligere i været, noe stortalentet tydeligvis ikke taklet.

For har du egentlig hørt om Jose Baxter etter dette? I så fall er du godt oppdatert, og følger med på det som har skjedd nedover i det engelske divisjonssystemet.

Totalt ble det seks ligakamper på tre år i Everton-trøyen, før han forrige sesong gikk på utlån til Tranmere og scoret tre ganger på 14 ligakamper. I sommer valgte han å la være å skrive under ny kontrakt med Everton, fordi han ønsket seg fast førstelagsfotball.

Les også: Everton-talent arrestert

I for dårlig fysisk form til Championship
I sommer gjennomgikk den nå 21 årige spilleren derfor et prøvespill i Championship-klubben Crystal Palace, hvor det ble besluttet at han ikke var i god nok fysisk form til å få kontrakt med klubben. Det som en gang hadde vært ett av balløyas største talenter var i villrede, og vurderte flere løsninger.

– Det høres kanskje idiotisk ut, men jeg vurderte å slutte med fotball. Jeg hadde mange tanker om å slutte med spillet, men fant til slutt ut at ingen skulle få stoppe meg fra å spille fotball så enkelt, og begynte å kjempe, sa Baxter til Daily Mail forut for oppgjøret mot Liverpool forrige måned.

Les også: Dumpekandidat i League One – slo Liverpool ut av FA-cupen

HYLLET FRA TRIBUNEPLASS: Under oppgjøret mot Liverpool var det
  noen av Oldham-supporterne som hadde en plakat kun til ære for Baxter.
  (Foto: John Walton/Pa Photos)
HYLLET FRA TRIBUNEPLASS: Under oppgjøret mot Liverpool var det noen av Oldham-supporterne som hadde en plakat kun til ære for Baxter. (Foto: John Walton/Pa Photos)

– «Velkommen til virkeligheten»
Baxter bestemte seg i stedet for å komme seg tilbake i form, stod opp kvart på åtte hver dag for å løfte vekter og drive sirkeltrening, og jobbet knallhardt for å finne seg en ny klubb.

– Det var «velkommen til virkeligheten». Enkelte spillere har måtte gjøre det hele karrieren, men jeg ble født med en sølvskje i munnen og fikk muligheten i en stor klubb som Everton som ung. Det fikk meg til å innse hvor mye de fleste mennesker må jobbe her i livet, sa Baxter.

Alan Stubbs (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Alan Stubbs (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Til slutt var det hans gamle reservelagstrener på Goodison Park, Alan Stubbs, som skaffet unggutten en ny klubb. Eks-Everton-stopperen ringte sin gamle lagkamerat Paul Gerrard, som er keepertrener i Oldham. Gerrard la deretter inn et godt ord hos daværende Oldham-trener Paul Dickov, og etter å ha fått muligheten til å prøvespille var det ingen tvil om at Oldham ville signere spilleren.

– Det var et virkelig mørkt kapittel i livet mitt. Alan ringte meg og sa «hva gjør du uten en klubb?». Jeg forklarte ham situasjonen og han gjorde alt han kunne for å fikse det for meg. Jeg kan ikke takke ham nok, sa Baxter.

Slo ut favorittklubben sist
Etter overgangen til Boundary Park og League One, har Baxter på ny fått fram superlativene. Ni scoringer på 26 ligakamper lar seg høre, og tross interesse fra høyere nivå skrev han i januar under på en ny 2,5 års kontrakt på Boundary Park.

I forrige FA-cuprunde var han altså en del av laget som slo ut hans barndoms favorittklubb Liverpool med 3-2-seier i en høyramatisk kamp, og nå tar han sammen med lagkameratene fatt på den blå delen av Liverpool by.

Se Baxters mildt sagt uheldige frispark fra den kampen her:

698407

– Steven Gerrard er mitt største idol, og Carragher-familien bor fem minutter opp i gaten fra oss. Vi er alle venner, og Jamie Carraghers var var min fars manager på et lokalt publag, sa Baxter forut for forrige kamp.

Så gjenstår det å se om Jose Baxter får seg en ny seier, og en aldri så liten revansje mot klubben han vokste opp i.

Se Oldham-Everton lørdag 16. februar klokken 19.00 på TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no!

Kilder: Wikipedia, Daily Mail