GiggsMontasje
GiggsMontasje

Giggs imponerer alle: – Vanskelig å argumentere mot at han er tidenes United-spiller

Tidligere Premier League-spillere mener det ikke er feil å sammenligne waliseren med Cantona, Best og Charlton.

Ryan Giggs er en legende i Premier League-sammenheng, og etter søndagens 1-0-scoring mot Everton har han nå nettet i samtlige 21 sesonger siden oppstarten i 1992.

Waliseren hadde også scoret i de to foregående sesongene, noe som betyr at han nå har scoret i 23 strake sesonger på engelsk fotballs øverste nivå.

Les også: Historiske Giggs og storscoreren van Persie senket Everton

12 ligagull, fire FA-cuptitler, fire ligacuptitler, to Mesterligatriumfer og nærmere 1000 kamper står på Manchester United-CV-en, og på Premier Leagues egen TV-kanal ble waliseren hyllet etter scoringen mot Everton søndag.

– Han har drevet med yoga og pilates og tatt vare på seg selv, og i tillegg har Sir Alex Ferguson trent ham meget godt. Han spiller ikke hver eneste kamp, men han brukes når han trengs, sa tidligere Liverpool-og Chelsea spiller Nigel Spackman.

Giggs mottok også hyllest fra Real Madrid-fansen da han ble byttet inn i onsdagens Mesterliga-kamp.

Best, Charlton, Robson, Cantona?
Manchester United har opp gjennom årene fått nyte godene av spillere som George Best, Bobby Charlton, Bryan Robson, Duncan Edwards, Eric Cantona og Roy Keane, så det mange spør seg er følgende:

Er Ryan Giggs, med 23 sesonger bak seg på Old Trafford, tidenes Manchester United-spiller?

– Keane og Cantona var der bare i noen få år. Så det er vanskelig å argumentere mot Giggs, kun basert på stabiliteten. Og så må vi ikke glemme at han har en haug med kvaliteter i tillegg. Da han var ung var det opp og ned langs sidelinjen som en veddeløpshund, og selv om innleggene gikk på tribunen i begynnelsen har han bare jobbet og jobbet med alt, sa tidligere Chelsea-stjerne Craig Burley.

Artikkelen fortsetter under bildet!

STJERNETRIO: Tore Andre Flo, Ryan Giggs og Roberto Di Matteo. (Foto: Rakke, Morten/NTB scanpix)
STJERNETRIO: Tore Andre Flo, Ryan Giggs og Roberto Di Matteo. (Foto: Rakke, Morten/NTB scanpix)

Før de rødes suksess gjenoppsto etter Sir Alex Ferguson tok over klubben i 1986 har det tradisjonelt sett vært Bobby Charlton og George Best som har vært regnet som de røde djevlenes beste spiller gjennom tidene. Burley mener det at Giggs har prestert i den moderne fotballen må tas med i betraktningen.

– Da Bobby Charlton spilte hadde de spist stekte egg og chips før kamp. Spillet har endret seg, sier eks-Premier League-spilleren.

Les også: Mourinho: – Jeg er stolt over å kjenne Ferguson

Hva mener du? Er Ryan Giggs tidenes Manchester United-spiller? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

– Den beste i sin generasjon
– Det er litt som når man snakker om Messi. Jeg mener du kun kan være den beste i din generasjon. Spillet endrer seg, reglene er nye, banene og ballene har blitt bedre og skoene er annerledes. Jeg tror regelen om taklinger bakfra hjalp kvalitetsspillere som Giggs, og han er helt der oppe som en av de beste i Premier League-æraen, sier Nigel Spackman.

En av de tingene som har revolusjonert spillet mest er tilbakespillsregelen som ble innført i 1992, som gjør at keepere ikke lenger kan plukke opp ballen når de får den fra en medspiller.

– Det kan virke som en liten uviktig ting, men da den regelen endret seg så endret spillet seg. Da keeperne plukket opp ballen fikk alle en hvilepause, men ettersom de ikke kunne plukke den opp ble den sparket rett tilbake i spill, så i forsesongen før den første sesongen etter endringen sto alle spillerne med hendene på knærne. Spillet endret seg massivt. Så det Giggs har gjort over 20 år er absolutt fantastisk, sier Burley.

Ryan Giggs (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Ryan Giggs (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Hva mener du? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!