IKKE I TVIL: Peter Schmeichel, som for tiden jobber som TV ekspert, er helt sikker på at Mourinho aldri vil få tilbudet om å erstatte Ferguson.
IKKE I TVIL: Peter Schmeichel, som for tiden jobber som TV ekspert, er helt sikker på at Mourinho aldri vil få tilbudet om å erstatte Ferguson.

Schmeichels beskjed til Mourinho: – Du får aldri trene Manchester United, José

Peter Schmeichel tror José Mourinho aldri får tilbudet om å være manager på Old Trafford.

José Mourinho har blitt nevnt som en av de heteste kandidatene til å erstatte Sir Alex Ferguson den dagen den suksessrike skotten gir seg som manager i Manchester United.

LES OGSÅ: Cristiano Ronaldo: – Ferguson er en Ferrari, Mourinho er en Porsche

Men den tidligere Old Trafford-helten Peter Schmeichel, som for tiden jobber som TV-ekspert, er helt sikker på at Mourinho aldri vil få tilbudet om å erstatte Ferguson.

– Han blir ikke Fergusons etterfølger. Jeg tror ikke at klubben liker alt det Mourinho bringer med seg. Han er en sterk kandidat med tanke på sin kvaliteter som manager, men Manchester United ønsker ikke å bli knyttet til alt bråket som kommer med Mourinho, sier Schmeichel i et intervju med den spanske avisen El Mundo.

Han er en sterk kandidat med tanke på sin kvaliteter som manager, men Manchester United ønsker ikke å bli knyttet til alt bråket som kommer med Mourinho

– Han blir aldri lenge i jobbene
Sir Alex Ferguson har vært manager i Manchester United siden 1986, og Schmeichel tror klubben ønsker seg en ny manager som har planer om å bli værende i klubben i lang tid fremover. Det tror han neppe vil skje om valget faller på Mourinho.

– Chelsea, Inter og nå Real Madrid. Mourinho blir aldri lenger enn tre år i en klubb, slår den tidligere danske keeperkjempen fast.

Schmeichel sier samtidig at han er overrasket over at José Mourinhos Real Madrid blir nevnt som storfavoritter foran de to kampene mot Manchester United i Mesterligaens åttedelsfinale.

– Nesten alle i hele verden mener at Real Madrid er den største favoritten. Og det synes jeg er merkelig. Vi (United) bør slå dem fordi laget har hatt en virkelig god sesong, slår dansken fast.

LES OGSÅ: Ferguson: – Ronaldo vil bli hyllet når han går inn på Old Trafford
LES OGSÅ: Wikestad om Ronaldos Old Trafford-retur: – Det blir et veldig spesielt gjensyn

Peter Schmeichel (Foto: ADAM BUTLER/AP)
Peter Schmeichel (Foto: ADAM BUTLER/AP)

Kanskje høres det rart ut, men min drøm er å én dag overta Manchester United. Men jeg sier ikke at det kommer til å skje

Solskjær lysten på jobben selv
Moldes trener Ole Gunnar Solskjær er også blitt intervjuet av spanske aviser om hvem han mener bør erstatte Ferguson på Old Trafford.

Solskjær legger ikke skjul å at han ønsker seg jobben selv.

– Kanskje høres det rart ut, men min drøm er å én dag overta Manchester United. Men jeg sier ikke at det kommer til å skje, understreker Solskjær overfor Marca.

– Jeg jobbet under Sir Alex Ferguson i 15 sesonger som spiller og deretter som reservelagstrener. Nesten alt jeg har lært i rollen som trener har lært av Sir Alex. Begge har stor tro på egne idéer, vi ønsker å vinne alle kampene og vi har tillit til at de unge spillerne jobber hardt, sier han.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

BØYER SEG I STØVET: Ole Gunnar Solskjær hinter om at han vil erstatte Sir Alex Ferguson som United-sjef. (Foto: LINDSEY PARNABY/NTB scanpix)
BØYER SEG I STØVET: Ole Gunnar Solskjær hinter om at han vil erstatte Sir Alex Ferguson som United-sjef. (Foto: LINDSEY PARNABY/NTB scanpix)

– Må være en vinner
Solskjær tror imidlertid ikke at 71 år gamle Ferguson vil gi seg med det første. Molde-treneren tipper at Ferguson blir værende i jobben som manager på Old Trafford i minst fire år til.

– Den som en gang kommer til å erstatte Ferguson må har en svært sterk personlighet og han må være en vinner, konkluderer Solskjær.

LES OGSÅ: Ronaldo: – Vil ikke feire om jeg scorer mot United
LES OGSÅ:Wikestad om Ronaldos Old Trafford-retur: – Det blir et veldig spesielt gjensyn
LES OGSÅ:Mesterliga-trekningen: Ferguson og Manchester United møter Ronaldo og Mourinho

MØTES TIL DUELL: Sir Alex Ferguson og José Mourinho. (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
MØTES TIL DUELL: Sir Alex Ferguson og José Mourinho. (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

DEBATT:
Vil du ha Mourinho til Manchester United? Ta debatten i kommentarfeltet under!