david moyes (Foto: Mike Egerton)
david moyes (Foto: Mike Egerton)

Derfor tror Moyes at det blir tøft å kapre en plass i Mesterligaen

– Vi har for tynn stall, sier Everton-manageren.

Old Trafford (TV 2 Sporten): Manchester United var aldri virkelig truet i hjemmemøtet med Everton søndag, og etter Robin van Persies 2-0-mål like før hvilen evnet ikke gjestene å sette de røde under press.

Dermed er de blå fra Liverpool sju poeng bak Chelsea på tredjeplass, og seks bak Tottenham på fjerde - som gir Champions Leauge-fotball til høsten.

– For tynn stall
Everton har hatt for vane å åpne Premier Leauge-høsten svakt, men deretter komme forrykende tilbake i vårsesongen. I år har The Toffees hengt med i toppen fra start av, men de siste ukers lille formsvikt gjør manager David Moyes bekymret for om laget hans orker å stå distansen.

– Det kan hende at det antallet spillere vi har gjør at vi ikke er i stand til å spille en hel, god sesong, men bare halve. Fordi nå ber vi om mye fra spillere som Leighton Baines, Steven Pienaar og Leon Osman, til å prestere uke inn og uke ut, forklarer Moyes på pressekonferansen på Old Trafford etter kampslutt.

– Jeg håper jeg tar feil, men det kan være en grunn til at vi sliter med å være i toppform en hel sesong.

Baines
Baines

Mannskapet hans så trøtte ut på den ujevne gressmatta i Manchester.

– Vi fikk en dårlig start som ikke hjalp oss. Etter det syns jeg vi kontrollerte kampen en stund, før de scoret like før pause. Vi klarte ikke å heve oss etter det, selv om vi forsøkte forskjellige konstellasjoner offensivt for å true dem, resonnerer 49-åringen.

– Phil Jones markerte Fellaini ut av kampen, og jeg syns ikke du kunne merke at Manchester United tenkte på onsdagens kamp (mot Real Madrid, red.anm). De kastet seg inn i taklingene og spilte oppofrende, mener Moyes.

Les også: Suarez fikk tvilsom straffe, Gerrard bommet og WBA tok seieren
Les også: TV 2s eksperter mener Mancini sitter utrygt: – Ingen garantier

Klandret individuelle feil
Like før avspark måtte midtstopper Sylvain Disitn kaste inn håndkleet fordi han følte seg dårlig. Dermed måtte Johnny Heitinga steppe inn. Nederlenderen fikk kritikk etter en svak kamp mot Aston Villa forrige uke, og Heitinga var igjen involvert i baklengsmålene mot United.

– Du klandret individuelle feil i forsvaret etter Villa-kampen, var det tilfellet i dag også?

– Det var litt det samme i dag, ja, svarer Moyes kort.

– Jeg syns det kunne merkes at det ikke var slik vi hadde tenkt å spille, med Distin ute. Men Heitinga er en erfaren spiller med mange landskamper for Nederland.

– Fortsatt i en god posisjon
På tross av at avstanden opp til den uhyre verdifulle fjerdeplassen øker, er Moyes tilfreds med posisjonen klubben hans er i.

– Vi er ikke i en dårlig posisjon. Vi har fire tap hele sesongen, United har færrest med tre. Det ville jeg tatt før sesongen, for å si det slik.

– Jeg ville vært fornøyd med to poeng over to kamper mot United, men vi har tre, så jeg er fornøyd med uttellingen vår mot dem. I dag tapte vi rett og slett for et bedre lag, jeg tror ikke vi har møtt et bedre denne sesongen.

Nå tror Moyes at Sir Alex Fergusons gutter har avgjort ligaen.

– 12 poeng mot dette Manchester United-laget er mye, men fotball er fotball. Men det er definitivt et stort gap som blir veldig vanskelig å tette, konkluderer han.