helstad
helstad

Hemmelighetsfull Helstad ble matchvinner

Veteranspissen åpnet årets konto da Lillestrøm slo FC Astra Giurgiu.

La Manga (TV 2 Sporten): Tunge vindkast, langt mellom målsjansene og mange personlige feil. Det var hovedingrediensene i treningskampen som ble spilt mellom Lillestrøm og FC Astra Giurgiu fra Romania. Og det så lenge ut til å ende målløst. Men så fikk Lillestrøm et frispark som Bjørn Helge Riise banket i tverrliggeren. På returen dukket Thorstein Helstad opp, som headet inn 1–0.

– Fikk en ganske enkel oppgave på slutten der når «Bjørni» slo et bra frispark. Den landet på fem meter, en enkel sak, sier Helstad til tv2.no.

Hemmelig
Mannen som har bøttet inn 111 mål på 212 kamper i Tippeligaen siden debuten for HamKam i 1995, føler seg klar for nok en sesong. Etter at en januarskade forsvant med månedsskiftet, har han levert målgivende pasning og mål i Lillestrøms to siste kamper.

– Jeg har hatt et par sesonger i norsk fotball. Jeg gleder meg til en ny. Vi er ennå litt tunge, vi må utvikle det spillet vi viser til tider. Da kan det se bra ut, sier Helstad, som fyller 36 år i april.

Han vil ikke fortelle hvor mange seriemål han forventer av seg selv, eller hvor mange mål fansen på Åråsen kan drømme om at han putter i år.

– Det kommer jeg ikke til å uttale meg om, sånn som jeg har gjort andre sesonger også. Så lenge vi gjør det bedre enn den 9.-plassen i fjor er vi fornøyd.

– Men kanskje du scorer flere enn tre? (Scoret tre på en halv sesong i fjor)

– Ja ... Det er jo sånn. Jeg håper å spille, konkurransen er hard og vi har fire andre bra spisser som konkurrerer om to plasser, det blir tøft, men også gøy å se om man kan krige seg til en plass, sier spissen.

– Enorm ressurs
Magnus Haglund var fornøyd med 1-0, Lillestrøms første kamp i vinter hvor de holder nullen. Svensken skryter også av sin veteranspiss.

– Det er en spiller som kommer til å bety mye for oss, sammen med de andre spissene. Vi har fire spisser der alle kommer til å bli aktive og Thorstein er en av dem. Enten spiller han, og når han ikke spiller så er han veldig flink til å gi tips og råd til de andre spissene. Han er en enorm ressurs, hver dag, for LSK, sier Magnus Haglund til tv2.no.

697863