strafffffe (Foto: PLP)
strafffffe (Foto: PLP)

Suarez fikk tvilsom straffe, Gerrard bommet og WBA tok seieren

Alt gikk galt for Liverpool i løpet av fire minutter.

Liverpool-WBA 0-2:

West Bromwich vant noe overraskende 2-0 over Liverpool i mandagens Premier League-kamp. Et resultat som egentlig var helt mot kampbildet, for det var definitivt The Reds som hadde de største sjansene og det meste av spillet på Anfield.

Se scoringene og høydepunktene i videovinduet øverst!

Liverpool vartet opp med et tosifret antall sjanser - de fleste av merket «store» - men maktet ikke å få ballen i mål. I stedet var det WBA som viste effektivitet og scoret på sine to største - og egentlig første - sjanser i løpet av kampens ti siste minutter.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Rodgers roser spillerne
Liverpool-manager Brendan Rodgers var likevel ikke skuffet over sine egne menn etter kampslutt.

– Spillerne ga alt. Dette var bare en av de kampene hvor vi ikke hadde hellet med oss. Jo lengre tid det går, jo mer motivasjon får motstanderlaget. Vi hadde trengt det første målet, sier han.

Rodgers roser samtidig gjestene fra Midlands.

– Vi hadde overtaket, men West Brom gjorde også en god bortekamp. Når man kommer hit, forsvarer seg og holder 0-0 så lenge, så har man alltid en sjanse. Jeg er skuffet på vegne av spillerne. Spesielt ettersom vi har hatt en god statistikk her på hjemmebane, sier han.

TV 2 PLAY: Rodgers: – Spillerne ga alt

Shelvey med annullert scoring
Jonjo Shelvey trodde han satte inn 1-0 allerede i det 9. minutt, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Samme mann var frempå igjen i det 54. minutt da han fra skrått hold - og med åpent mål - satte ballen hårfint utenfor den lengste stolpen. Et par minutter før vartet lagkompis Jordan Henderson med et herlig hælspark mot mål inne i boksen, men forsøket ble reddet.

Også Steven Gerrard forsøkte seg: Kapteinen dro til fra vel 15 meter, men skuddet ble mesterlig reddet av Ben Foster. Fabio Borini var kjapt på returen og hadde tilnærmet åpent mål, men italieneren satte ballen utenfor.

Gerrard fikk sjansen igjen fra krittmerket i det 77. minutt, men Foster vartet nok en gang opp med en mesteredning og hindret Liverpool-ledelse.

– Keepertreneren vår hadde gjort litt research og sa jeg skulle gå til venstre. Det gjorde jeg og klarte å redde, forteller en blid Foster.

TV 2 PLAY: Foster: – Visste hvor Gerrard skulle skyte

– Billig straffe
Foranledningen til straffen var for øvrig av det svært tvilsomme slaget. Den ble nemlig tildelt etter at Luis Suarez falt veldig lett i duell med WBAs Jonas Olsson.

– Den straffen så veldig billig ut, sa TV 2-kommentator Frode Marti.

Og fikk støtte fra fotballekspert Petter Myhre i studio.

– Det er kontakt mellom spillerne, men ikke nok til å dømme straffespark, sa han.

Heller ikke Olsson selv var så veldig imponert over dommerens avgjørelse.

– Det var ganske billig. Det var ikke mye kontakt og han gikk ned ganske enkelt. Jeg burde nok som midtstopper holdt noe igjen også, sier han.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i livesenteret

McAuley og Lukaku sikret seieren
Som om ikke straffebommen var ille nok for Liverpool, så tok WBA svært overraskende ledelsen bare fire minutter etter.

Gareth McAuley var på rett plass og satte en corner fra Chris Brunt kontant i mål. Sekunder før slutt fulgte lagkompis Romelu Lukaku opp på mesterlig vis og sørget for 2-0.

Seieren sender WBA forbi nettopp Liverpool på tabellen. Birmingham-laget innehar nå 8. plassen, mens Liverpool falt ned på 9. plass - ett poeng bak.

Se intervjuet med Jonas Olsson her:

697897

Klikk her for mer informasjon om og bestilling av TV 2 Premier League