HER GÅR DET GALT: Aksel Lund Svindal kjørte ut og gikk med det glipp av sin tredje medalje i VM i Schladming. (Foto: FABRICE COFFRINI, © AKL/bf)
HER GÅR DET GALT: Aksel Lund Svindal kjørte ut og gikk med det glipp av sin tredje medalje i VM i Schladming. (Foto: FABRICE COFFRINI, © AKL/bf)

Gullet glapp da Aksel Lund Svindal kjørte ut

Lå an til medalje, men drømmen brast. Ted Ligety vant og er i ferd med å bli VM-kongen i Schladming.

Schladming/Bergen (TV 2 Sporten): Rammen var perfekt rundt det avsluttende slalåmrennet i herrenes superkombinasjon i Schaldming-VM med over 40.000 elleville tilskuere i målområdet. Aksel Lund Svindal hadde et meget godt utgangspunkt etter et solid utforrenn mandag formiddag, men som nest siste startende klarte ikke nordmannen å levere varene.

Hektet og kjørte ut
Lund Svindal holdt avstanden opp til ledende Ted Ligety ved første passering, men så gikk det galt. 30-åringen fikk en port mellom skiene, og dermed var løpet over.

Ligety tok gullet. Forhåndsfavoritt Ivica Kostelic tok sølvet, mens Romed Baumann sørget for hjemmejubel med bronse.

Les også: Svindal historisk med gull i fire strake VM

Før start var det knyttet usikkerthet rundt om Lund Svindal skulle stille i rennet etter at han pådro seg en strekk i låret på utforrennet tidligere på dagen, men det så ikke ut til å hefte ham nevneverdig.

For med en god åpning lå han lenge an til å kjempe helt i toppen, men optimisme gikk fort over i fortvilelse da han hektet tidlig i rennet.

– Jeg måtte «gutse», men dessverre holdt det ikke. Jeg har hatt suksess med det tidligere. Jeg gikk på en klassisk hekt, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

GULLET GLAPP: Aksel Lund Svindal kjørte ut og gikk med det glipp av sin tredje medalje i VM i Schladming. (Foto: Poppe, Cornelius)
GULLET GLAPP: Aksel Lund Svindal kjørte ut og gikk med det glipp av sin tredje medalje i VM i Schladming. (Foto: Poppe, Cornelius)

TV 2 Sportens alpintekspert er full av lovord om Lund Svindal, selv om det ikke endte med norsk jubel.

– Det var skikkelig synd. Han var veldig godt i gang på toppen. Jeg tror han kunne kjempet om medalje, men jeg tror gullet var litt langt unna. Men medaljen glapp helt klart, sier Astrid Lødemel til tv2.no.

Kjente ingenting til skaden
Lund Svindal kjørte seg inn til andreplass i utforrennet, men sa selv at forspranget var for lite bak til slalåmspesialistene. Men med offensivt sin angrep nordmannen i Schladming-bakkene under slalåmrennet, uten at han kjente noe særlig til den mye omtalte strekkskaden.

– Før slalåmen var jeg i tvil om jeg skulle starte, men jeg fikk på meg slalåmskoene og hoppet litt rundt i korridorene på hotellet. Det overbeviste både lege og manuellterapeut om at det ikke så så verst ut, sier Lund Svindal.

– Utrolig nok så kjenner jeg lite når jeg kjører på ski, det er mye verre å gå med strakt bein, sier Lund Svindal.

– Hva gjør du nå?

– Nå drar jeg tilbake til hotellet og tar det med ro, så får vi se hvordan skaden skal behandles.

Les også: Sponsorsjef og reklameguru om Aksel Lund Svindal: – Superstjerne og sex-symbol

Det gjenstår fortsatt et storslalåm-renn, der er Lund Svindal en av kandidatene til medalje. Selv sier han at han ikke var redd for å risikere noe ved å starte mandag kveld.

– Egentlig ikke. Jeg hadde jo sjansen på medalje, derfor var det verdt å prøve, sier Lund Svindal.

Ligety slo gnister
Amerikaneren Ligety kjørte strålende og er i ferd med å bli den ubestridte VM-kongen i Schladming. 28-åringen fra Salt Lake City vant med ett sekund og 15 hundredeler og står nå bokført med to gullmedaljer i Schladming etter at han vant åpningsøvelsen super-G.

Ligetys desidert beste øvelse, storslalåm, står fremedels for tur, og mye skal til om verdens beste i disiplinen ikke rasker med seg nok en medalje også der.

– Ligety og Marcel Hirscher er storfavoritter. Jeg er positiv til Aksel - han viser jo at han klarer omstillingen til slalåm i dag. Han får en pause nå med behandling og massasje, så skaden er ikke noe å henge seg opp i. Jeg tenker at Aksel havner i topp seks i storslalåmen, men det er ikke lang fra sjette til tredje, sier Lødemel, som tror Ligety vinner storslalåmrennet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

OVERLEGEN: Amerikaneren Ted Ligety kjørte gnistrende og sikret sitt andre VM-gull i Schladming. (Foto: SAMUEL KUBANI, © AKL/bf)
OVERLEGEN: Amerikaneren Ted Ligety kjørte gnistrende og sikret sitt andre VM-gull i Schladming. (Foto: SAMUEL KUBANI, © AKL/bf)

– Ligety blir VM-konge
Lund Svindal står fremdeles med ett gull og en bronse i VM. Han sier følgende om kampen mot Ligety om å bli VM-kongen i Schladming.

– Veldig kamp også. Jeg har et bra VM, men han har jammen meg et bra VM han også, sier Lund Svindal.

Les også: Aksel Lund Svindal: – Ta blodprøver av oss alle

Lødemel tror kampen om kunne kalle seg VM-konge allerede er avgjort.

– Det er fantastisk med Ligety. Han er best i storslalåm, og nå har han vunnet super-G og superkombinasjonen. Jeg tror han blir kongen av Schladming, sier Lødemel.

Ligetys tid var den nest beste i slalåmrennet, og han slo Kostelic med et halvt sekund i slalåmen. Kun franskmannen Alexis Pinturault kjørte raskere enn Ligety, men en dårlig utfor ødela for franskmannen.

Resultater i superkombinasjonen etter slalåmrennet:
1. Ted Ligety
2. Ivica Kostelic + 1,15
3. Romed Baumann + 1,17
4. Andreas Romar + 1,34
5. Sandro Viletta + 1,42
6. Alexis Pinturault + 1,45
7. Silvan Zurbriggen + 1,46
8. Carlo Janka + 1,69
9. Dominik Paris + 1,92
10. Matthias Mayer + 2,41