Svindal kjører kombinasjonsslalåmen

Aksel Lund Svindal strakk en muskel på baksiden av låret i det han startet i utfordelen av VM-kombinasjonen, men kjører slalåmen.

– Svindal har fått en liten overstrekk av kneet med litt hevelse. Skaden i seg selv er ikke dramatisk. Det virker som om han kan starte i slalåmrennet mandag kveld etter å ha fått behandlinger, skrev sportssjef Claus J. Ryste i en pressemelding til norsk presse mandag ettermiddag.

Et par timer før rennet testet Svindal ut muskulaturen, noe som viste seg å være vellykket. Dermed kjører han slalåmen mandag kveld.

Svindal har vunnet de to siste VM-gullene i superkombinasjonen og ligger på annenplass etter mandagens utforomgang. Da var det bare østerrikeren Romed Baumann som var raskere enn ham.

Men de beste slalåmkjørerne ligger faretruende nær, og Svindal selv avskrev sjansen for gull etter at han kom i mål i utforrennet.

– Dersom jeg skal ha en sjanse til å vinne medalje må de beste slalåmkjørerne som Benjamin Raich, Alexis Pinturault, Ivica Kostelic og Ted Ligety kjørere mye svakere slalåm enn normalt, mens jeg må kjøre mye bedre, sa Svindal til NTB etter utforrennet. (©NTB)