Tom Boonen (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)
Tom Boonen (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)

Sykkelstjerne nær amputering av armen: – Det var få millimetere unna

Tom Boonens albueinfeksjon kunne fått alvorlige følger.

Tom Boonen fikk en tøff start på årets sesong da han pådro seg alvorlig infeksjon i albuen i januar.

Den belgiske sykkelstjernen måtte tilbringe en uke på sykehus, men er nå tilbake på sykkelsetet igjen i det pågående Tour of Oman.

– Åtte timer unna amputering
Men Boonens karrière kunne fort ha tatt brått slutt grunnet albueproblemene. 32-åringen var nemlig få timer og millimetere fra å måtte amputere hele armen.

– Jeg er glad for at jeg fortsatt har armen. Det er viktigere enn å finne god form. Jeg var bare åtte timer unna (amputering). Det var det legene fortalte meg. Hvis infeksjonen hadde nådd beinet, så hadde armen vært ferdig. Da jeg kom på sykehuset var infeksjonen bare noen få millimetere unna beinet, forteller han til Cyclingnews.

Boonens infeksjon var opprinnelig bare et vanlig skrubbsår som sykkelrytterne ofte utsettes for. Men problemene oppsto da betennelsen gikk inn i kroppen.

– Alle kan ha infeksjon på huden, men hvis den kommer inn i kroppen, såret lukker seg og skorpen dannes, så begynner den å utvikle seg, forteller han.

– Albuen er kanskje det verste stedet å få infeksjon også, ettersom det ikke er noe blodgjennomstrømming der. Infeksjonen fikk tid nok til å utvikle seg og bli sterk nok til å angripe resten av kroppen, sier Boonen.

Les også: Kroon sjokkerer med lårmuskelbilde

Usikker på formen
Superstjernen hadde en fantastisk sesong i 2012 med seirer i både Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Hvorvidt han klarer å kopiere suksessen i årets klassikersesong er han mer usikker på.

– Vi får se. La oss snakke om det igjen i april. Jeg ønsker å gjøre det best mulig, men jeg aner ikke hva infeksjonen har gjort med kroppen min. Jeg har trent godt, men kroppen min ble utsatt for et alvorlig angrep. Det er mange spørsmålstegn. Samtidig er det også god nok tid til å svare på dem, sier han.

Albueproblemene er for øvrig ikke første gangen Boonen sliter med alvorlige og uvanlige skader. Under Vuelta a España i 2011 slet han med et åpent sår i «skrukken» i underlivet.

PS! Boonen ble for øvrig nummer fem på mandagens åpningsetappe i Tour of Oman. Tyske Marcel Kittel vant den 162 kilometer lange etappen, mens norske Alexander Kristoff ble nummer fire.