Alex Ferguson (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)
Alex Ferguson (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)

Spillselskap betaler ut penger på United som seriemester

Tolv runder før slutt er Manchester United allerede seriemester. I hvert fall ifølge spillselskapet «Paddy Power».

Historien gjentar seg. Også i fjor solgte diverse bettingselskaper både skinn og bein før bjørnen i det hele tatt var i sikte.

Med sju kamper igjen av fjorårssesongen betalte «Betfred» ut gevinst til alle som tippet de røde fra Manchester som tittelvinnere. Som historien i ettertid viste, ble dette en dyr affære.

Nå er det altså Paddy Power som har bestemt seg for å gi sine brukere en tidlig lønningsdag. 550 000 pund (litt i underkant av 4,5 millioner norske kroner) har blitt utbetalt til de som har tippet at United tar tilbake Premier League-trofeet. Interessant nok skjedde dette også før United tok tre poeng hjemme mot Everton på søndag, og økte sin ledelse til tolv poeng i toppen av tabellen.

Les også: Manchester United leder med tolv poeng: - Løpet er definitivt kjørt

– Vi kan ikke se at United skal gi bort ledelsen sin i toppen,sier en talsmann for selskapet.

– Ettersom Real Madrid venter på onsdag, tenkte vi at vi skulle ta litt av presset av Ferguson ved å utbetale premiepengene.

Har bommet før
Men det spørs om Sir Alex Ferguson er helt enig i den avgjørelsen. 2012 er nemlig ikke første gang det har gått galt for de røde etter at bookmakerne i England bestemte seg for at løpet var kjørt.

Også i 1998 gikk «Betfred», og eier Fred Done, tidlig ut, og erklærte United som seriemestere. Den gang var det Arsene Wengers disipler i Arsenal som var nærmeste utfordrer, og også da var differansen på tolv poeng. Arsenal tok til slutt igjen United, og vant Premier League med ett fattig poeng.

– I 1998 fortalte Ferguson meg at jeg aldri mer måtte betale ut tidlig, men han trenger ikke bekymre seg, denne gangen tar jeg ikke feil, sa Fred Done i fjor.

Betaler ut City-penger
Hvorvidt «Paddy Power» og deres avgjørelse faller i god jord på Old Trafford er heller tvilsomt, men også de som hadde Manchester City som seriemester har fått en liten trøstepremie av selskapet.

De har nemlig fått fem pund (omlag 45 norske kroner) for å gjøre mandagen litt lettere å leve med.

Så vil tiden vise om bettingselskapene denne gangen har truffet spikeren på hodet, eller om de nok en gang har vært litt vel ivrige.